Uspješno održano 5. izdanje Kamičak Etno Festivala

Ove subote, 12. kolovoza, na tvrđavi Kamičak u samom srcu grada Sinja održano je peto izdanje Kamičak Etno Festivala. Kao što je već prethodno najavljeno, ovogodišnje izdanja festivala donijelo je nekoliko značajnih promjena – u prvom redu promjenu datuma, pa je festival s posljednjeg vikenda kolovoza prebačen na udarni datum u žižu zbivanja, ali je i program sažet na jedan dan, umjesto dosadašnjih dva. Tjedan dana prije festivala karte su bile rasprodane i očajnički se tražila karta više!

Program festivala otvoren je u jutarnjim satima radionicom pjevanja pod vodstvom Elene Hristove, na kojoj su polaznici učili dvije tradicionalne makedonske pjesme. Koliko su dobri bili, svjedoči činjenica da su s Hristovom nastupili i u glazbenom dijelu večeri, za vrijeme Baklavina nastupa! U poslijepodnevnim satima otvoren je sajam malih proizvođača te je održana iznimno zanimljiva radionica veza pod mentorstvom Emine Blajić. Renomirani makedonski world music sastav Baklava otvorio je glazbeni dio večeri, a sjajnom su svirkom i vokalnom izvedbom opravdali izvanrednu reputaciju na međunarodnoj sceni. Ovo im je bilo prvo gostovanje u Hrvatskoj, i odlična prilika da dobro ispromoviraju svoj posljednji, četvrti album, koji je svjetlo dana ugledao nešto ranije ove godine. Glavne zvijezde večeri očekivano su bili momci iz legendarnog Kriesa, koji su u potpunosti užarili atmosferu na predivnoj tvrđavi Kamičak. Za odličan after party pobrinuo se DJ Emir, Emir Fulurija, urednik world music emisije Izvorišta i definitivno najbolji poznavatelj world music scene u Hrvatskoj. On je u svom nastupu na Kamičak donio plesne ritmove iz svih krajeva svijeta i rasplesao sve prisutne.

Iz organizacije zahvaljuju svima, svim posjetiteljima, izlagačima, izvođačima, partnerima i sponzorima, a posebno volonterskoj ekipi koja je sve držala pod kontrolom. – Iznimno smo zadovoljne, dobile smo jako puno pozitivnih povratnih reakcija, imamo ogromnu podršku publike i lokalne zajednice, tako da stvarno ovaj projekt moramo gurati dalje, neovisno o financijskim teškoćama i svim izazovima, naprosto naš grad, naši sugrađani i naši gosti zaslužuju imati ovakav program. Za nas je najveća nagrada činjenica da su svi s festivala otišli zadovoljni, tako znamo da će se vratiti i dogodine. – poručile su iz organizacije festivala.

FOTO: Miroslav Lelas