Uživajte u zanimljivom programu Arheološkog Muzeja u Splitu povodom Međunarodnog Dana Muzeja

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u subotu 18. svibnja 2024. godine u vremenu od 10.00 do 14.00 sati, Arheološki muzej u Splitu (Zrinsko-Frankopanska 25, Split) otvara svoja vrata svim ljubiteljima kulture i avanture programom pod nazivom „Hej muzej!“. Ovaj, za nas poseban dan posvećen promicanju muzeja kao važnog središta kulturne razmjene i edukacije, obilježavamo bogatim programom koji će osigurati nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

GLAZBENI PROGRAM U SURADNJI SA RADIOM KLFOM

Već od 10 sati, muzej će biti oživljen zvucima glazbenog programa Radija KLFM. Prepoznatljivi community radio programski usmjeren sadržajima koji se bave urbanom, pop i nezavisnom kulturom obećava netipičan posjet muzeju! Očekujte nezaboravnu atmosferu dok istražujete muzejske eksponate ili jednostavno chillate u najljepšem muzejskom vrtu. Vjerujte, ovo subotnje jutro ne želite provesti na nijednom drugom mjestu

EDUKATIVNO – ISTRAŽIVAČKE AVANTURE

Povodom Međunarodnog dana muzeja kojem je ove godine krovna tema "Muzeji za edukaciju i istraživanje", Arheološki muzej u Splitu pripremio je čak 4 edukativno-istraživačke avanture:

10:00 h – 12:30 h „Sherlock u muzeju“

Obiteljska muzejska avantura, detektivska radionica u kojoj djeca i članovi obitelji slijede tragove, otkrivaju intrigantne priče, uče i zabavljaju se. Radionica je prilagođena za djecu uzrasta 8 do 11 godina (uz pratnju odraslih).

10:30 h – 11:30 h „Đir po lapidariju“

Nema onoga tko je ušao u lapidarij Arheološkog muzeja u Splitu, a da se na prvi pogled nije oduševio. Najzanimljivije priče upisane su upravo u kamenu. Ovu subotu, posjetitelji će se moći pridružiti upoznavanju spomenika u lapidariju uz stručno vodstvo kustosa. Zadovoljstvo zagarantirano!

 

 

11:30 h – 12:30 h Upoznaj "Memento mori"

Najiščekivanija izložba Arheološkog muzeja u Splitu, otvorena je za javnost tijekom cijele godine, a za subotu smo pripremili i stručno vodstvo koje će posjetitelje uvući u tajne drevne Salone. Upoznajmo one koji su davno, davno s nama dijelili ovaj isti prostor. Njihovi životi su fascinantni, a njihove priče samo čekaju da se ispričaju.

12:30 h – 13:30 h "Behing the scenes" đir

A sad, nešto što se rijetko nudi. U tajnim kutevima muzeja kriju se bogatstva koja tek trebaju vidjeti svjetlo dana, a naši konzervatori i restauratori koji su obično skriveni od javnosti, vrijedno rade na njihovom očuvanju. Posjetitelji koji se prijave na ovo vodstvo imat će jedinstvenu priliku vidjeti kako drevni predmet poprima svoj izvorni oblik i zasja u svom svojem sjaju.

Svi programi su besplatni, ali zbog ograničenog broja sudionika na stručnim vodstvima molimo da se zainteresirani prijave za željenu avanturu. Sve informacije za prijavu mogu se pronaći na web stranici i društvenim mrežama Arheološkog muzeja u Splitu.

Ovo je prilika za uživanje u jedinstvenom događaju koji će obogatiti znanje i iskustvo posjetitelja. Svi su dobrodošli, a muzejski vrt će biti otvoren i kao zona za uživanje pa ponesite piknik dekicu i odmorite od tjedne vreve u jednom od najljepših vrtova u našem gradu.

Pridružite nam se 18. svibnja 2024. od 10:00 h do 14:00 sati i zajedno proslavimo Međunarodni dan muzeja na nezaboravan način.

Sve detalje možete saznati na: https://www.armus.hr/doga%C4%91anja/artmid/1047/articleid/250/hej-muzej-2024