Višeosjetilno putovanje uz glazbu, film, vina i delicije oduševilo Splićane

Blagdan Svete Lucije koja štiti slijepe i slabovidne, ali i trgovce, staklare i krojače jedan je od blagdana koji se najviše štuje u Dalmaciji, a ove je godine protekao u znaku vrlo posebne, višeosjetilne priče. Konceptualno inovativan i zabavan program „Moje pjesme, moji snovi“ po prvi je put u splitskom HNK objedinio glazbu, film i gastronomske užitke te brojne posjetitelje naprosto ostavio bez daha.

Uzbudljivu večer i premijerno izdanje ovog programa koji je među prvima prepoznala Turistička zajednica grada Splita uveličala je rođena Splićanka, operna diva Antonella Malis uz klavirsku pratnju Vladimira Babina te violinista Emila Gabrića. „Vjerujem da se u mojim izvedbama u publici svaka osoba mogla prepoznati i osvijestiti koliko živi svoje snove te ih poželjeti živjeti do kraja. Vladala je jedna topla i srdačna domaća atmosfera, dvorana je postala dnevni boravak u kojem smo se svi zajedno opustili. U svakoj interpretaciji imala sam odličan feedback od publike što je za jednog umjetnika za poželjeti. Jako mi je drago što sam nastupila u svom rodnom gradu, zahvaljujem se svima.“– istaknula je glazbenica Antonella Malis.

Posjetitelje u ispunjenoj dvorani splitskog HNK-a posebno su oduševili Antonellini evergreeni iz filmskih klasika dok je spektakularnim visokim oktavama naprosto probijala strop foajea. Balade o ljubavi sa scenama filmskih romantičnih klasika domaćih i stranih autora na velikom kinoprojektoru bogatim i zanimljivim tekstom popratila je filmska hedonistica Donna Dodig, koja se savršeno uklopila u ulogu moderatorice. Večer je dodatno obogaćena vinskim kapljicama vinarija Rizman iz Komarne i  Katich Winery  iz Imotskog uz riblje delicije Fish is delish Petar Stipanović.

Program "Moje pjesme moji snovi" u potpunosti je utjelovio pravu glazbeno-filmsko-vinsku večer sofisticiranog hedonizma i druženja, čije su premijerno izdanje Turistička zajednica grada Splita i splitski HNK u sklopu splitskog adventa poklonili svojim građanima. Program je podržalo i Ministarstvo kulture i medija. Sretna lica i ovacije publike potvrda su izvrsnosti ovog posebnog događaja u kojem bismo bez sumnje voljeli ponovno uživati.


FOTO: Maja Prgomet