Vrhunske glazbene izvedbe na Tvrđavi Barone - Lado Electro i Zvjezdan Ružić

Ljetna pozornica Tvrđave Barone u srpnju će ugostiti dvije "klasično neklasične" izvedbe: 16. srpnja stiže Lado Electro sa spojem tradicijske i elektroničke glazbe, a 25. srpnja inovativni pijanist Zvjezdan Ružić sa svojim projektom „Pianotron“. Tradicija i moderni zvuk u ambijentu kulturno-povijesne znamenitosti šibenskoj će publici priuštiti dvije večeri vrhunskih glazbenih izvedbi.

LADO ELECTRO, SPOJ TRADICIJSKE I ELEKTRONSKE GLAZBE

Projekt Lado Electro na Tvrđavu Barone stiže netom nakon svibanjske objave videospota za pjesmu  Dolinom se… (Song for Elizabeth) s albuma 2.0 Memorabilium, čime su najavili svoj povratak na glazbenu scenu. Dvojac Hrvoje Crnić Boxer i Borisa Harfman za DJ pultom pratit će izvedbe Ladarica i glazbenika Ansambla LADO, u nevjerojatnom sinergiji elektra i etno poetike, modernog i tradicionalnog. Glazba s Ladova repertoara u suvremenoj, elektronskoj verziji baca novo svijetlo na tradicijske skladbe i napjeve u kojima podjednako uživaju ljudi različitih glazbenih ukusa i dobnih skupina.

INOVATIVNI PROJEKT "PIANOTRON" ZVJEZDANA RUŽIĆA

Šarolika se publika očekuje i na koncertu 25. srpnja, kada će na Tvrđavi Barone svoj najnoviji projekt „Pianotron“ predstaviti Zvjezdan Ružić, hrvatski pijanist nove generacije. Radi se o spoju akustičnog i elektronskog zvuka, koncertnog klavira i Mellotrona, klasičnog zvuka i modernog pristupa, jednostavnosti glazbe i kompleksnosti izvedbe. S desnom rukom na klaviru, a lijevom na sintisajzeru kojeg su proslavili Beatlesi, Ružić stvara skladbe inspirirane hrvatskom kulturom i krajolicima, opisujući vlastiti doživljaj svijeta koji ga je oblikovao u umjetnika koji je danas.

Peterostruki dobitnik Porina iza sebe ima tri autorska albuma, od kojih su The Knightingale Cabaret i Elfin Farewell nagrađeni Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je njegov treći autorski album, koji je prvu službenu promociju doživio u Šangaju - osvojio čak dva Porina: za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu. Ipak, sam Ružić upravo „Pianotron“ opisuje kao najveći izazov u životu, a reakcije publike na dosadašnjim nastupima dokazuju kako je uspješno savladan.

ULAZNICE U PRODAJI OD PONEDJELJKA, 6. SRPNJA

U posebnim i jedinstvenim izvedbama uživat će oni koji svoju ulaznicu osiguraju na vrijeme. Ekskluzivna online pretprodaja za oba događanja kreće u ponedjeljak, 6. srpnja u 12 sati, u sustavu Eventim isključivo za korisnike Mastercard® i Maestro® kartica. Za ograničeni kontigent ulaznica osiguran je i popust od 15%.

Svi ostali ulaznice će moći kupiti od srijede, 8. srpnja u podne, u sustavu Eventim te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture Šibenik: Tvrđavi Barone te u City Pointu gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 10% pri kupnji ulaznica. Cijena ulaznice za pojedino događanje iznosi 80 kn.

Organizator događanja Tvrđava kulture Šibenik ističe kako će se događanja održavati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.