XSTaticJAM Grafiti okupljanje

Projekt “Grafiti okupljanje” čiji je organizator i nostitelj Grad Split, nastavak je uspješnog i prepoznatljivog projekta “xSTaticJAM” Međunarodnog festivala ekstremnog sporta i street arta koji se
održavao od 2009. do 2013. godine.

Ovogodišnji “xSTAticJAM” sastojat će se od edukativnog dijela koji obuhvaća besplatnu “grafiti školu” koja će se održavati svakodnevno od 27. kolovoza do 1. rujna 2018. u Beton kinu MKC –a (Dom mladih). Predavači će biti iskusni međunarodni grafiteri, a škola će se sastojati od teoretskog i praktičnog dijela. Nakon zanimljivih, tematskih predavanja u Domu mladih, polaznici će stečeno znanje pokazati na završnom radu 2. rujna 2018. oslikavajući zid pothodnika na Skalicama. Tom prilikom će se izabrati i najbolji rad.

Kreativno-zabavni dio okupljanja nastavit će se na Turskoj kuli 8. i 9. rujna 2018. kada će domaći i inozemni grafiteri oslikavati samostojeće drvene panele. Tako će se atraktivna lokacija pretvoriti u jedinstvenu kreativnu radionicu i izložbu na otvorenom. Građani i posjetitelji će moći pratiti cijeli proces nastajanja crteža i uživati u druženju uz glazbu, hranu i piće.

Za završetak okupljanja, međunarodni umjetnici će od 9. do 16. rujna 2018. ocrtavati javnu površinu, dva zida na istočnom ulazu u grad čime će Split dobiti još jedan prepoznatljiv pečat i estetski dodatak njegovoj prirodnoj i urbanoj ljepoti.