Zadnji dan FMFS-a: Poslastice za filmofile i sinkronizirani crtić za najmlađe

Festival mediteranskog filma Split završava večeras dodjelom nagrada najboljim naslovima po izboru publike i žirija, te hrvatskom premijerom švedskog filma "Zaneseni". U pitanju je magična romansa inspirirana stvarnim događajima, a njezini kreatori, nagrađivani dvojac Mans Marlind i Bjorn Stein, hrvatskoj su publici poznati po kriminalističkoj seriji "Most" (Bron).

Popratni program "mali meDITEran", namijenjen djeci, posljednjeg dana ovogodišnjeg festivala vraća se na FMFS. U kinoteci "Zlatna vrata" u 17:30 sati najmlađim posjetiteljima namijenjen je sinkronizirani animirani film "Gordon i Paddy", topla i poučna priča o prijateljstvu premijerno prikazana na Berlin Film Festivalu.

"Koko-di Koko-da" redatelja Johannesa Nyholma, prava je poslastica za filmofile, a prije FMFS-a prikazana je u natjecateljskim programima Sundancea i Rotterdama. Priča prati supružnike čiji je odnos nakon tragičnog događaja ozbiljno narušen, pa odlučuju otići na kampiranje u prirodu kako bi pokušao prevladati traumu i ponovno se zbližiti.