6. Memorijalni turnir u mini ragbiju "Mihovil Radja"

U nedjelju 9.10. na Nadinom igralištu održan jer 6. Memorijalni turnir u mini ragbiju „Mihovil Radja“. Turnir u čast istaknutog dugogodišnjeg igrača, kapetana, trenera i predsjednika Ragbi kluba Nada te istaknutog ragbijaškog neimara i športskog djelatnika Splita i Hrvatske.

Na turniru je sudjelovalo preko 200 malih ragbijaša.iz BIH, Hrvatske i Italije.  Iz inozemstva su stigli mladi ragbijaši i ragbijašice Ragbi klub Čelik Zenica, i RK Herceg Mostar (Bosna i Hercegovina) te pripadnice i pripadnici RC  Over bug line - Codroipo (Italija) koja su dobili i  nagradu kao klub koji je prešao najviše kilometara da bi sudjelovao na turniru. Od hrvatskih  klubova na turniru su sudjelovale momčadi:  RK Brač, RK Novi Zagreb (pojačan s nekoliko igrača RK Sisak) , RK Dubrovnik i RK Makarska Riviera, Ragbi Klub "Sinj" i domaćin RK Nada.

Mladi igrači i igračice u kategorijama do 8, 10 i 12 godina s puno žara  pokazivali su  svoje vještine u igri s ragbi loptom dok su ih sa strane glasno bodrili njihovi suigrači, treneri, mame, tate, bake i djedovi.

Nakon uzbudljivih okršaja na zelenom travnjaku najboljima su pripale zaslužene nagrade i priznanja.

Kao i uvijek dosad, čuveno ragbijaško „treće poluvreme“  bilo je prilika da svi skupa sjednu za zajednički stol uz obrok za okrijepu mladih sportaša pripremljen od strane nadinih volontera. S nestrpljenjem se čekalo dijeljenje kolača koje su pripremile vrijedne mame mladih splitskih ragbijaša. Za stolom  se stječu nova poznanstva i prijateljstva „za cijeli život“, pričaju se dogodovštine s netom završenih utakmica odnosno razmjenjuju iskustva s prethodnih turnira.

Slobodno možemo reći da je i  6. izdanje Memorijalnog turnira u mini ragbiju „Mihovil Radja“ sasvim  ispunilo očekivanja organizatora i gostiju. Preko  200 mladih ragbijaša i ragbijašica  razvrstanih u 15 momčadi uživalo je na travnjaku Starog placa. Na kraju su se predstavnici splitskog kluba zahvalili svim gostima, sudionicima turnira, sucima i delegatima, volonterima kluba, te vrijednim mamama uz  želju da se svi skupa nađemo, sretnemo i dogodine na 7. izdanju ovog sve popularnijeg turnira za najmlađe kategorije ragbijaša.

 

Konačni poredak u kategoriji do 12 godina:

1. RC  Over bug line - Codroipo

2. RK Sinj

3. RK Novi Zagreb

4. RK Čelik

5.RK Nada

Konačni poredak u kategoriji do 10 godina:

1. RK Nada

2. RK Sinj

3. RC  Over bug line - Codroipo

4. RK Brač

5. RK Čelik

6. RK Makarska Riviera

Konačni poredak u kategoriji do 8 godina:

1. RK Nada

2. RK Sinj

3.RK Čelik

4. RK Makarska Riviera

FOTO: N. Mrše