Dalmatinski ragbijaški derbi u Sinju

Na igralištu SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“  u Sinju,mjesec dana nakon finala Kupa Hrvatske (  u subotu, 23. travnja s početkom u 15 sati) očekuje nas novi izuzetno zanimljiv susret  dalmatinskih  ragbijaša. Ovaj put u okviru regionalnog RRC natjecanja.

Nakon uspješno završenog ciklusa natjecanja reprezentacije, gdje su mladići oba dalmatinska prvoligaša dali značajan obol kolegama u kockastim dresovima, konačno osiguravši plasman  Hrvatske u viši europski rang natjecanja, vraćamo se klupskim natjecanjima. Popunivši kvalitetno  redove ove godine preporođena momčad Sinja već u prvim ovosezonskim utakmicama u Kupu Hrvatske pokazala je značajan napredak i spremnost da se uspješno nosi s najboljim hrvatskim klubovima. Momčad je izuzetno motivirana da još jednom podijeli megdan s najuspješnijom hrvatskom ragbijaškom družinom iz Splita  te da im se  revanširaju za tijesni poraz u finalu Kupa Hrvatske. S druge strane Nada, kao  istinski bastion hrvatskog ragbija i jedan od najuspješnijih splitskih sportskih klubova već dugi niz godina uspješno odolijeva pokušajima sa sjevera i juga Hrvatske  da je se makne s trona najuspješnije hrvatske ragbijaške momčadi. Često prolazeći kroz Scile i Haribde  amaterskog sporta Nada je uvijek pronalazila način  da se izvanrednom upornošću i žrtvom izvuče iz poteškoća stvarajući  pobjednički mentalitet i nesalomljivi duh splitske momčadi. Regionalno natjecanje uvijek je bilo pozitivan izazov za splitsku momčad željnu stalnog dokazivanja i van granica Lijepe naše.

U nadi da će ovo natjecanje ponovno dobiti okvire kakve zaslužuje i kakve je imalo prije svjetske pandemije splitska momčad sprema se  za subotnji dalmatinski megdan u Sinju. Obje momčadi tri tjedna su trenirale bez reprezentativaca, glavnih nositelja igre,  stoga će bit zanimljivo ispratiti što su nam  stručna vodstva pripremili za subotnji susret. Na dupkom ispunjenom igralištu SC na sinjskoj  Trnovači vjerujemo očekuje nas još jedan neizvjestan i zanimljiv susret ponajboljih dalmatinskih ragbijaša.

Utakmicu  II kola RRC Sinj- Nada sudit će S. Leskovar iz Ljubljane.

FOTO: Maja Prgomet