Danas se održava 2. po redu humanitarna akcija "Srcem za male heroje"

Javna vatrogasna postrojba Grada Splita organizira 2. po redu humanitarnu akciju "Srcem za male heroje" kojoj je cilj prikupiti sredstva za nabavku medicinskog uređaja odjelu Klinike za dječije bolesti KBC-a Split, zavod za intezivnu pedijatriju, a akcija se održava 31. srpnja u 19 sati na Rivi .


HAMILTON-T1 je inteligentni transportni ventilator koji pruža ventilacijsku terapiju za najmanje i najkrhkije pacijente tijekom transporta od Zadra do Dubrovnika. Djelatnici Zavoda za intenzivnu pedijatriju, pedijatar intenzivist i intenzivistička medicinska sestra, nakon stabilizacije novorođenčeta i započete mehaničke ventilacije, u ustanovi gdje je dijete rođeno, prevoze novorođenče vojnim helikopterom u Split na daljnje liječenje, a upravo Hamilton transportni respirator je najbolja ventilacijska opcija za našu djecu.

 

Način prikupljanja donacija je:

  • Uplatama novčanih donacija na humanitarni IBAN HR3524070001300027858
  • Prikupljanje novčanih sredstva putem ovog WEBSHOPA

 

➡️
U 16:00 krece program koji vodi ambasadorica kuma humanitarne akcije Edita Lučić Jelić.
➡️
Na sredini Rive je štand sa majicama i mogućnošću donacija.
➡️
Start utrke je sa Rive u 19:00. Osvježenje u obliku Cetina vode na startu i cilju.
➡️
Za sav promet je zatvorena dionica od Sv. Frane do ispostave Marjan Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita (Villa Dalmacija), dionica je zatvorena dok zadnji natjecatelj ne prođe (max 20min).
➡️
Iza natjecatelja idu motoristi raznih moto grupa dalmacije i Hrvatske koji se skupljaju do 18:00 na južnoj strani stadiona Poljud te idu u koloni do Rive.
➡️
U akciji su sudjelovali svi vatrogasci u Hrvatskoj
➡️
Sudjelovala je većina splitskih gradskih firmi, razne privatne firme koje su veoma pomogle svojim donacijama.

➡️
I dalje je moguće donirati putem WEBSHOPA http://srcemzamaleheroje.hr