Dođite na 6. Splitsku biciklijadu

U organizaciji Udruge za prirodu,okoliš i održivi razvoj Sunce, šestu godinu za redom, u nedjelju 17.9.2017. održat će se Splitska biciklijada. Održava se uoči Svjetskog dana bez automobila, a u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti.

Cilj biciklijade jest ukazati na veliki broj biciklista u gradu i potrebu za sređivanjem biciklističke infrastrukture. Start je najavljen za 16:30 ispred Banovine na Zapadnoj obali, a svake godine okuplja se sve veći broj sudionika. Tako prošle godine bilježi više od 300 biciklista. Sama ruta dugačka je 4 kilometra, a kretati će se od Obale kneza Branimira, Trumbićeve obale, obale Hrvatskog narodnog preporoda, obale kneza Domagoja, Katalinićevog prilaza, Jadranske ulice, Prilaza braće Kaliterna, Šetališta Petra Preradovića, Put Firula, Cvijetne ulica do uvale Zenta.


Na cilju ispred kluba Zenta za sve sudionike i ostale posjetitelje održati će se prigodni program uz bogate nagrade sponzora ovogodišnje 6. Splitske biciklijade. Pozivamo i ove godine sve Splićane da taj dan odbace svoje automobile i pridruže se sa svojim ljubimcima na dva kotača kako bi obilježili Svjetski dan bez automobila.