Hajduk u nedjelju igra protiv Rijeke na Poljudu

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 21 sat igraju protiv Rijeke na Poljudu u okviru 7. kola HT Prve lige. 

Uoči Jadranskog derbija Hajduk se nalazi na prvom mjestu prvenstvene tablice s 13 osvojenih bodova nakon šest odigranih utakmica. Momčad Jensa Gustafssona u nizu je od četiri prvenstvene pobjede, a u posljednjem susretu Bijeli su u gostima svladali Hrvatski dragovoljac rezultatom 1:0. 

Rijeka trenutno zauzima petu poziciju s 10 osvojenih bodova u pet odigranih utakmica. Ekipa Gorana Tomića u posljednjoj utakmici pobijedila je Šibenik na domaćem terenu rezultatom 2:1. 

Posljednji dvoboj Hajduka i Rijeke odigran je početkom svibnja na Poljudu, a Hajduk je tada slavio rezultatom 3:2. 

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Luka Pušić iz Zagreba, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Ivan Vučković iz Zagreba, a asistent VAR suca je Miro Grgić iz Osijeka. 

Informacije o prodaji ulaznica za utakmicu Hajduk - Rijeka možete pronaći - OVDJE . 

 

Informacije vezane uz testiranja uoči utakmice Hajduk - Rijeka

Uoči utakmice 7. kola HT Prve lige Hajduk - Rijeka organizirani su punktovi za antigenska testiranja za navijače na sljedećim lokacijama:

- Na turskoj Kuli:

1) subota 28. kolovoza od 14 do 20 sati 
2) nedjelja 29. kolovoza od 8 do 20 sati. 

Napomena: Cijena testiranja na turskoj kuli bit će 80 kn za sve koji nisu cijepljeni, a 50 kn za one koji su cijepljeni prvom dozom ili cjepivom koje se daje u jednoj dozi, a kojima od cijepljenja nije prošlo dovoljno dana da bi dobili EU digitalnu COVID potvrdu. 

- Iznad terena Otvorene škole na Poljudu gdje će biti prisutno više punktova:

1) subota 28. kolovoza - od 9 do 21 sati
2) nedjelja 29. kolovoza - od 9 do 21 sati.

Napomena: Cijena testiranja iznad terena Otvorene škole iznosi 50 kuna za sve. Plaćanje je moguće gotovinski i kartično. 

 

Prema Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama na utakmicu mogu svi oni koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, što uključuje:

 Osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) te osobe koje su cijepljenje s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze (npr. osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer). Potvrda će u oba slučaja biti valjana 270 dana od dana cijepljenja drugom dozom.

- Osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi (Janssen). Potvrdu mogu zatražiti 15. dan od primitka doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 270 dana od dana cijepljenja.

- Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 42 dana od dana primitka cjepiva.

- Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (AstraZeneca) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 84 dana od dana primitka cjepiva.

- Potvrdu mogu zatražiti i osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan test. Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja, a potvrda će im biti valjana 270 dana od dana primitka cjepiva.

- Osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa (ne stariji od 72 sata) ili brzog antigenskog testa (ne stariji od 48 sati)

-  Osobe koje su preboljele bolest COVID-19 (11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa, s valjanošću potvrde 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa)