Još jedan pehar u Nadinim vitrinama

Ragbijašice Nade bile su najuspješnije na međunarodnom turniru za žene u Splitu koji se odigrao ove subote. Splićanke su još jednom potvrdile svoju dominaciju na prostorima bivše države. Domaće igračice upisale su  tri sigurne pobjede te najavile uspješnu ovogodišnju sezonu.
Nadaa je nastupila u sastavu:
1.Tihana Žaja 2.Dubravka Kovač 3.Sara Bebić 4.Franćeska Pleština 5.Maja Gajica 6.Sara Buratović 7.Ena Grubišić 8.Lucrezia Meštrov 9.Ljiljana Bagarić1 0.Anabela Bonačić 11.Ela kovačić 12.Nika Dedić

   

Rezultati:
Nada – Zagreb 27:0
Podgorica – Gladiatori  10:7     

Zagreb – Gladiatori    5:10                       

Nada – Podgorica      24:0                        

Podgorica – Zagreb   22:5                        

Nada – Gladiatori      36:0

Poredak:

1. Nada

2. Podgorica

3. Gladiatori

4.  Zagreb

U subotu se u Zagrebu na stadionu Stjepana Spajića odigrala utakmica Sjevera i Juga. Izbornik Milan Jelavić i njegov stručni stožer mogu biti zadovoljni prikazanom igrom obiju momčadi. U izjednačenoj borbi tijekom cijele utakmice pobjeda je na kraju pripala sastavu Juga. Igralo se žustro i odlučno te vrlo odgovorno i agresivno u obrani. Prema svjedočenju očevidaca sigurno jedna o najkvalitetnije odigranih utakmica u srazu ove dvije momčadi. Prvi su do vodstva stigli igrači Sjevera, zgoditkom kojeg je postigao Vlašić 5-0. Nedugo potom uzvraća selekcija Juga preko Kovačića uz pretvaranje Pavlovića 5-7. Obje momčadi nastoje steći prednost ali čvrste obrane ne dozvoljavaju prolaz na niti jednoj strani i na poluvrijeme se odlazi s ovom minimalnom prednošću Juga.                                                                                              

U nastavku jednako uzbudljivo i neizvjesno. Momčad Juga preko Vlajčevića te uz pretvaranje Rossa stječe prednost 14-5. Sjever uzvraća preko Oreškovića i Jurišića 12-14. Posljednjih petnaestak  minuta vodi se uzbudljiva,žestoka borba za svaku loptu i svaki pedalj travnjaka na sigetskom igralištu. Obje momčadi imaju po nekoliko prilika ali bez konačne realizacije. Momčad Juga u posljednjoj minuti koristi priliku i preko Rossa iz kaznenog udarca dolazi do konačnih 12-17 za Jug. Na kraju radost igrača selekcije Juga uz pljesak za obje momčadi za prikazanu igru.

U predigri ovog susreta kadetska selekcija Juga također je u vrlo zanimljivoj utakmici tijesno pobijedila vršnjake sa sjevera Hrvatske rezultatom 31-36.