Lavovi priznali: Podvili smo rep, prestajemo postojati

Ekipa Dalmatia Lions prestaje postojati, a tom prigodom uputili su dopis kojim pozivaju javnost na svoju zadnju utakmicu, ali i objašnjavaju zbog čega je do ove odluke došlo.

"Kako smo suočeni s nažalost najozbiljnijim problemom splitskog sporta, nemogućnosti financiranja daljnjeg rada kluba i nebrige sportskih struktura za naš klub, primorani smo u nedjelju, 21.04. u 20:30 h odigrati zadnje kolo Lionsa. Nažalost, zadnje ikad.

Došli smo do kraja ove naše avanture. U situaciji kada smo bili ideal, i goloruki išli na mašineriju uhljebljenja, nebrige i korupcije, došli smo do kraja. Jednostavno, nakon previše energije, fokusa i razmišljanja, koja su potrošeni na sve ono što okružuje sport, a nema veze s njime, više nemamo snage. Stavljamo rep među noge i priznajemo: Lavovi su na koljenima. Sistem je pobjedio. Živili nesposobni uhljebi, sportski mafijaši i paraziti koji su naš sport, a i 99,9 % sporta grada Splita doveli tu di jesmo. Na dnu.

Posljednje kolo u štoriji Lionsa igramo u nedjelju. Možda je i u redu da otiđemo sa velikim praskom. Protiv prvoligaša, KK Jolly JBS. Spremili smo par iznenađenja za publiku. Spremili smo sebe za ostavit sve na terenu po zadnji put.

Ovim putem pozivamo, ono malo ljudi koji još vjeruju u čistoću sporta, da dođu u nedjelju u Veliku dvoranu Gripe. Dođite, vidite, podržite. Treba nan malo živosti u ova tmurna vremena. Treba nan da svi koji ste ikad priskočili ove obavijesti koje šaljemo, da dođete. Da zaplješćete. Da se zadišpetate. Da se hranimo tih 40 minuti od vas. Jer.... na kraju smo sa snagom. Možda smo previše pognuti pod jarmon nade u bolje sutra. Za koje znamo da ne dolazi.

Lionsi po zadnji put. Nedilja, 20:30, Velika dvorana Gripe. Karta 10 kuna. Mala cijena za još jedan put osjetit kako je to bit dio ideala.

Veliko hvala ide svim partnerima, sponzorima, kolegama, djelatnicima, institucijama i individuama koji su bili s nama ovih 12 godina. Svima koji su nam dali ruke kada je trebalo i svima koji su uzidali djelić sebe u plavo - žutu povijest", stoji u dopisu kojeg potpisuju treneri, igrači i uprava KK Dalmatia Lionsa.