Miše i Ramić brončani na EP-u u brazilskoj jiujitsi

Na otvorenom Europskome prvenstvu koje se održavalo od 21-og do 25-og siječnja u Lisabonu nastupilo je devet dalmatinskih boraca predvođeni trenerima Damirom Šalinom i Vedranom Ikićem. Riječ je o dva jiu jitsu kluba i to „JIU JITSU KLUB DALMACIJA „ iz Splita i „JIU JITSU KLUB ZADAR „ koji zajedno tvore ujedinjeni tim i tako nastupaju i na nacionalnim i na međunarodnim turnirima. Dio su renomirane svjetske akademije CHECKMAT koja je među najboljima na svijetu.

Otvoreno Europsko prvenstvo ove je godine, budući da brazilska jiujitsa ostvaruje ogromnu ekspanziju na starome kontinentu, proglašeno i službeno od strane IBJJF-a (International Jiu Jitsu Federation ) za dosad najveći održani turnir ikad u navedenom sportu. U velikoj Lisabonskoj dvorani je snagu i umijeće odmjeravalo ukupno 3400 boraca podijeljeni u divizije i težinske kategorije.

Od naših momaka broncu je kući odnio Splićanin Vinko Miše nastupivši u teškoj kategoriji plavi pojas. Vinko Miše, inače magistar prava i ekonomije, prošao je lakoćom sva kola do polufinala gdje je polufinalnu borbu izgubio sudačkim preglasavanje budući da je sa svojim protivnikom bio bodovno izjednačen.

Zadranin Borna Ramić je također uzeo broncu te je nastupao u ljubičastome pojasu i lakoj kategoriji. Hvalevrijedne su bile i borbe njegovog brata Tomislava Ramića koji je u istoj kattegoriji prošao samo jedno kolo manje od svog brata Borne te mu je za dlaku izmakao ulazak u polufinale. Inače braća Ramići su među najvećim hrvatskim mladim nadama kada je u pitanju brazilski jiujitsu.

Zadranin Tomislav Miočić je deklasirao svog protivnika u prvome kolu, ali je drugu borbu izgubio tjesno na bodove. U plavome pojasu su nastupili i Iva Kosanović te Lovre Jurin. Oboje su imali nesreću što su odmah u prvome kolu naletijeli na favorite i osvajače turnira te su ispali u prvome kolu. Nastupio je još i Zadranin Andrija Hoti u svojoj debitantskoj borbi u plavome pojasu koju je također veoma tijesno izgubio.

Naši Zadrani i Splićani koji ujedinjeno treniraju i rade na promociji ovog mladog sporta u Hrvatskoj ističu kako su ovo tek počeci onoga što su u stanju u budućnosti napraviti, a sve pod budnim okom i vodstvom naših najtrofejnijih jiujitsu boraca i europskih prvaka Vedrana Ikića i Damira Šaline.