Nada opravdala ulogu favorita

Poznati su finalisti završnog turnira Prvenstva Hrvatske u ragbiju 7. Nakon iscrpljujućih cjelodnevnih natjecanja na finalni  turnir koji će se igrati u Splitu 20. svibnja plasirali su se RK Nada, RK Sinj i RK Invictus iz regije Jug te  HARK Mladost, RK Novi Zagreb i RK Zagreb iz regije Sjever.

U skupini Jug najuvjerljivija je bila momčad splitske Nade upisavši sve četiri pobjede iz jednako tolikog broja utakmica, slijedi momčad Sinja sa tri pobjede i jednim porazom te dubrovački Invictus koji je u odlučnom susretu pobijedio pomlađenu momčad Mak. Rivijere predvođenu mladim reprezentativcem Lukom Kovačićem te s omjerom 2 pobjede i dva poraza  zaslužio plasman na završni turnir.

Na  Savici jednako uvjerljiva je bila momčad HARK Mladosti. Vrlo dobro odigrala je momčad Novog Zagreba koja je poražena samo u finalnom susretu  protiv branitelja naslova. Treći predstavnik regije Sjever biti će momčad RK Zagreba koja je  u susretu za treće mjesto nadigrala momčad Lokomotive.  

 

Prema dosad viđenom slijedeće subote očekuju nas dodatna uzbuđenja. Branitelji naslova momčad HARK Mladosti  predvođena kapetanom reprezentacije Nikom Jurišićem dolazi u Split spremna i odlučna da trofej zadrži u svojim vitrinama. Nada koja je ovog proljeća već  osvojila dva vrijedna trofeja (Regionalna liga i PH) vjeruje da može stići i do trećega.  Put  do finalnog susreta neće biti nimalo lagan, momčadi Sinja i Novog Zagreba  ovisno o ždrijebu mogu biti vrlo neugodni takmaci.

Za mlade  momčadi Invictusa i Zagreba, vjerujemo,  biti će ovo prilika za stjecanje neophodnog iskustva u susretima s najboljima i prigoda za pokoje iznenađenje.  Ragbi „sedmica“ popularnost je stekla zbog dinamične igre i neočekivanih obrata te samo fizički najspremnije i psihički najčvršće momčadi mogu  stići do kraja. 

Pored najavljene dinamike i rezultatske neizvjesnosti u muškoj konkurenciji,  završni turnir u Splitu biti će obogaćen i za uvijek atraktivan nastup mladih ragbijašica,  na njihovom, također finalnom, turniru za Prvaka Hrvatske.

Prvenstvo Hrvatske  Ragbi 7                                                                                 

Split,13.05.2017.                   Igralište RK Nada – Stari plac     

Poredak:1. RK Nada 2. RK Sinj 3. RK Invictus 4.RK. Makarska rivijera 5. RK Šibenik

Zagreb, 13.05.2017.             Igralište na Savici                                                                                              .                                           
Poredak:1. HARK  Mladost 2. RK Novi Zagreb 3. RK Zagreb  4. RK Lokomotiva 5. RK Rudeš   6. HARK Mladost II 7. RK Sisak