Nada u subotu otvara novu ragbijašku sezonu

U subotu 16. rujna započinje jesenska sezona Prvenstva Hrvatske u ragbiju.U novom formatu jer se ove godine hrvatskih prvoligašima pridružio i prvak Slovenije momčad  RK Ljubljana iz Ljubljane.

Prvo kolo donosi nam i dva vrlo zanimljiva susreta. Sezonu prvi otvaraju momčadi HARK Mladost i RK Zagreb, gradskim derbijem na igralištu Mladosti. 

Branitelj naslova, momčad splitske Nade na Starom placu dočekuje višestrukog slovenskog prvaka momčad Ljubljane. Utakmice ovih rivala već dugi niz godina pišu povijest ragbija na ovim prostorima. Obje momčadi gaje sličan, otvoren i napadački stil igre sa snažnim presingom na cijelom terenu. Ljubljančani su veći dio priprema pod vodstvom novozelanđanina Andrew Fentona obavili u slovenskom olimpijskom centru na Planici što dovoljno govori s koliko ozbiljnosti  ulaze u natjecanje. Splitski trenerski dvojac na klupi Nade  Borozan i Rešetar svoje izabranike već 6 tjedana pripremaju na Starom placu. Već ustaljeno u splitskom klubu početkom svake sezone iskusnim seniorima priključeno je i nekoliko juniora. Ove godine to su Josip Bandić, Matej Vuko i Luka Žunić. Šteta što se mladi Bandić ozljedio na treningu pa će morati pričekati na svoj debi u seniorskoj momčadi.  Pored te trojice juniora,  momčadi su se ponovno priključili i nadini internacionalci Luka Perlain i Dario Jurčević nakon povratka iz inozemstva.  Za prvu utakmicu u sastavu splitske momčadi sigurno neće biti pouzdani Lucijano Luka Rosso – operacija slijepog crijeva, te Marina Vlajčevića koji ima problema s preponama. Unatoč navedenim problemima splitska momčad s optimizmom  i nestrpljenjem iščekuje subotnji susret i početak nove natjecateljske sezone.   Ove dvije momčadi uvijek su bile mamac za ljubitelje ragbija pa ne sumnjamo da će tako biti ove subote na Starom placu.

U prvom kolu slobodna je momčad Sinja. Izabranici trenera Marina Tvrdića s pažnjom će ispratiti rezultate utakmica I. kola. Sigurno neće propustiti priliku da u Splitu pogledaju ogled Nade i Ljubljane. Naime u II. kolu momčad Sinja dočekuje slovenskog prvaka na svom igralištu u Sinju.

Zagreb, 16.09.2017.             HARK  Mladost   - RK Zagreb       14:00  sati

                                              Igralište RK Mladost   na Savi                                                                                                        

 Split,  16.09.2017.                RK Nada  -  RK Ljubljana        

                                               Igralište RK Nada – Stari plac           16:00  sati

Ragbi – žene

Ragbijašice Nade u sklopu priprema za novu sezonu ovaj vikend putuju u Ljubljanu, gdje će nastupiti na međunarodnom turniru u ragbiju 7. Splitske ragbijašice natjecat će se među 8 ženskih sastava koji stižu iz Češke, Italije, Hrvatske i Slovenije.