Naš Hajduk stručnjake poziva na suradnju

Udruga "Naš Hajduk" pokreće inicijativu da navijači svoja izborna i druga prava u profesionalnim sportskim klubovima ostvaruju kroz Zakon o sportu, te poziva sve zainteresirane pravne, ekonomske, nogometne i druge stručnjake da se priključe i svojim znanjem pomognu pri izradi prijedloga novih zakonskih rješenja.

Udruga planira provesti analizu postojećih zakonskih rješenja Zakona o sportu u drugim državama, način provedbe navijačkih izbora u sličnim sportskim klubovima, te definirati jasne i nedvosmislene pravne okvire, kao temelj budućeg rada i djelovanja, u ovom slučaju, nogometnih klubova. Konačni cilj je pripremiti niz prijedloga dopuna Zakona ili pravilnika koji će biti predani Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta i drugim nadležnim institucijama.

Svi zainteresirani koji žele biti uključeni u ovaj projekt, mogu se prijaviti na e-mail udruge nas@hajduk.hr, a na stranicama Udruge i kroz medije uskoro ćemo objaviti datum održavanja radionice.

Podsjećamo, navijači Hajduka su prije dvije godine kroz projekt "Naš Hajduk" odabrali u ime Grada Splita sedam sadašnjih članova Nadzornog odbora Hajduka. Pregovori oko provedbe tih izbora i usklađivanja sa aktualnim Zakonima trajali su nekoliko mjeseci, što se u budućnosti treba promijeniti i ubrzati. Temeljem toga, Udruga smatra kako u Zakon o sportu treba uključiti i navijače, te definirati ulogu navijača i pravila navijačkih izbora u sportu.