Od nedjelje novi pristup ulaska na Poljud

U nedjelju 30. srpnja se na Poljudu igra prvi prvenstveni susret u novoj natjecateljskoj sezoni. Hajduk u Jadranskom derbiju s početkom u 21:05 sati dočekuje momčad Rijeke u 2. kolu SuperSport HNL, a ulaskom u novu sezonu Klub je odlučio poboljšati doživljaj i komfor dolaska navijača na utakmicu novim pristupom ulaska na sami stadion. Radovi su u punom zamahu i pri samom kraju, a o svemu je nešto više rekao Ivan Matana, član Uprave Hajduka za financije, pravni segment i logistiku, a koji je zadužen za provedbu ovog projekta koji bi na koncu trebao unaprijediti iskustvo posjetitelja poljudskog stadiona.

- S obzirom na iskustva prethodnih godina, bilo je jasno da postojeći sustav nije bio održiv pa smo se odlučili da prsten s kojeg se ulazilo na same tribine uključimo u tribine i izmjestimo sve ulaze i tripode (čitači ulaznica i pretplata) na vanjski dio prstena. Na sjevernu tribinu i zapadnu tribinu će se ulaziti na jedno mjesto, dok će se na istok ulaziti na tri predviđena mjesta. Povećan je znatno broj tripoda što bi trebalo ubrzati ulazak, naročito za istočnu i zapadnu tribinu gdje se uvidjelo da su prisutne najveće gužve pri ulasku. - govorio je g. Matana detaljno o novom režimu ulaska na stadion te pojasnio kako će sada funkcionirati sam ulazak i izlazak.

- Kada se prođe točka ulaska gdje se izvršava provjera, gledatelji ulaze u prsten u kojem će im biti omogućena hrana, piće i sanitarni čvorovi i nakon toga mogu direktno ulaziti na tribinu odnosno u sektor za koji imaju ulaznicu. Jednako tako moći će napustiti tribine tijekom same utakmice ili poluvremena ako imaju za to potrebu. Moramo napomenuti da je prilikom napuštanja vanjskog prstena navijač praktički napustio stadion s obzirom na to da je prsten sada integralni dio gledališta. Hrana i piće se se posluživati unutar samog prstena, svi znamo kakve su gužve vladale u prijašnjem sustavu, a sada smo dio premjestili na vanjski dio i povećali broj prodajnih mjesta što će vjerujemo razveseliti brojne navijače koji nisu mogli to konzumirati nažalost zbog nepovoljne konstrukcije stadiona. Sada će se poboljšati udobnost gledatelja i sami pristup, nadamo se da će ovo funkcionirati. Molimo gledatelje za razumijevanje, s obzirom na to da nam je prva utakmica s novim pristupom i svi nedostaci koji se uoče će biti riješeni uoči idućeg susreta na Poljudu. - zaključio je član Uprave Bijelih.

Ulazak za sjever: Pregled ulaznica i gledatelja obavljat će se na prostoru pokraj gornjih kućica između sjeverne i istočne tribine (fotografija u prilogu)

Ulazak za Zapad: Posjetitelje koji posjeduju ulaznicu za zapadnu tribinu, kontrola ulaznica i gledatelja obavljat će se na pristupu sa Zrinsko-frankopanske ulice (ulaz sa sjeverne strane), pored bazena

Ulazak za Istok: Na istočnu tribinu će se moći ulaziti na tri pristupne točke (s platoa pokraj galeba), znatno je povećan broj tripoda. 

Ulazak na Jug: Posjetitelji Obiteljske tribine svoj će ulazak za prsten imati neposredno prije ulaza U za koji je predviđen ulaz.

Više pročitajte na hajduk.hr

FOTO: Goran Leš