Pokrenut novi portal o hrvatskom nogometu

Split je dobio novi nogometni portal Nogometplus.net, na kojem će nogometni entuzijasti pratiti stanje u hrvatskom nogometu s aspekta poslovanja klubova, dioničarstva, transfera igrača i utjecaja navijačkih skupina. Riječ je o neprofitnom projektu, čija će pažnja biti usmjerena ne samo na Hajduk, nego na sve hrvatske klubove i općenito hrvatski nogomet.

Kako kažu autori projekta, glavni kreatori portala bit će i dalje navijači, ali isto tako i dioničari, investitori, novinari te stručnjaci koji će iznositi  stručne komentare i mišljenja, osobne stavove i promišljanja o određenim temama...
- Cilj portala je okupiti navijače svih nogometnih klubova u Hrvatskoj, koji mogu pomoći u analizi poslovanja hrvatskog nogometa i onih koji u njemu sudjeluju. Ne želimo prozivati, ukazivati prstom ili suditi ikome – želimo samo pitati što nas zanima! Jedino otvorenošću i razgovorima bez rukavica o stavovima, razlozima i činjenicama imamo mogućnost nešto naučiti. Ako to mi, navijači, znamo, onda će i u hrvatskom nogometu znanje postati obveza! Nemamo skrivenih motiva, samo neskrivenu želju da hrvatski nogomet bude ravnopravan, tržišno orijentiran i na ponos naciji, a ne na sramotu - kao što je sada slučaj, kažu autor projekta Bojan Islamović.

Vrlo atraktivni portal već na početku postojanja donosi poslasticu - prvi put objavljuje se integralni tekst nepravomoćne presude u sporu Eduarda da Silve protiv Zdravka Mamića kojim je srušen doslovno robovlasnički ugovor između gazde Dinama i hrvatskog reprezentativca.