Ragbi: Finale Kupa Hrvatske igra se u Sinju

Ove subote s početkom u 15:30 sati na igralištu SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“  u Sinju svjedočit ćemo još jednom izuzetnom hrvatskom ragbijaškom spektaklu. U finalu Kupa Hrvatske sastaju se dvije dalmatinske ragbijaške momčadi. Ragbijaši Sinja dočekuju  branitelja naslova,  momčad splitske Nade. U novijoj tridesetgodišnjoj povijesti hrvatskog ragbija ovo je treći susret ovih dviju momčadi u finalu Kupa Hrvatske. U dva dosadašnja finala igranih 1999. u Splitu te 2014. u Sinju, uspješnija je bila splitska momčad. Nada je u Splitu pobijedila rezultatom 53:5, a u Sinju je slavila rezultatom 13:34. Splitska momčad u svojoj Trofejnoj sali „Mihovil Radja“ s ponosom ističe 16 pokala osvojenih u natjecanju za Kup Hrvatske. Još tri puta splitska momčad igrala je u finalu kad je ostala bez glavnog trofeja. Ovo je Nadi jubilarni 20 nastup u finalu Kupa Hrvatske.                                                                                                                  

S druge strane ovo je 6 nastup momčadi Ragbi kluba Sinj u finalu seniorskog Kupa Hrvatske. Jednom, 2019. godine na ponos Sinja i Cetinske krajine otišli su do kraja. Osvojili su trofej  svladavši u polufinalu   najprije Nadu u Splitu  rezultatom 22:25, te potom, u nezaboravnom finalnom susretu, pobijedivši momčad HARK Mladosti  u Sinju rezultatom 29:19.

Ovo su povijesne statističke činjenice na ponos oba dalmatinska kluba ali koje sigurno neće biti u glavama igrača obiju momčadi tijekom ovogodišnjeg finala.

Proteklog vikenda obje momčadi u polufinalnim susretima  bile su uspješne. Nada je u Splitu na  Starom placu svladala momčad HARK Mladosti rezultatom 35:15, dok je Sinj na igralištu SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“  bio uspješniji od momčadi Zagreba rezultatom 38:16. Prikazanom igrom i stanjem forme obje momčadi najavljuju novi povijesni finalni okršaj dalmatinskih momčadi na igralištu SC  na sinjskoj Trnovači.

Već uoči polufinalnih susreta naglasili smo sjajnu atmosferu i optimizam koji je zahvatio svlačionicu sinjske momčadi. Nakon dvije godine  momčad se konačno kompletirala povratkom čak 8 igrača koji iz različitih razloga nisu bili na dispoziciji u proteklom vremenu. Generacija koja je donijela trofej 2019. ponovno je na okupu,  spremna je i svjesna prilike da ponovno donese radost sebi te brojnim navijačima i simpatizerima sinjskog kluba.  Sasvim opravdano i očekivano Sinj je još jednom zahvatila groznica ragbija. Stručni stožer sinjske momčadi, trenerski dvojac  Grčić-Tomić uz asistenciju kapetana Nike Pavlovića nastojat će svu prikupljenu pozitivnu energiju i atmosferu usmjeriti i pretvoriti u što kvalitetnije izdanje i nadahnutu igru svoje momčadi. Očekuju od svojih momaka, u duhu viteške tradicije Cetinskog, kraja 80 minuta hrabre, beskompromisne borbe za svaku loptu, za svaku stopu igrališta SC u Sinju.

Za odlučni ragbijaški megdan u Sinju spremaju se i ragbijaši Nade. Voditelji splitske momčadi Borozan i Lerotić te kapetan Čorić svjesni euforije i zanosa koja će ih dočekati u Sinju nastoje što kvalitetnije pripremiti momčad za finalni susret. U  užarenom  grotlu  igrališta  na Trnovači kojeg spremaju  navijači i simpatizeri sinjskog kluba  splitska momčad želi istrčati vrućeg srca i hladne glave. Nada je i u posljednjem susretu protiv Mladosti u Splitu pokazala da posjeduje moć, disciplinu te čvrstoću karaktera kojim je sustavno 80 minuta stalno lomila protivnika. U čvrstom bloku nastojat će nešto izraženijom kolektivnom igrom razvući protivnika i tražiti put do pobjede.

U svakom slučaju ljubitelji ragbija doći će na svoje, očekuje nas još jedan povijesni  susret dvaju dalmatinskih klubova. Dva velika sportska rivala, izuzetno motivirana, po treći put zajedno u finalu Kupa Hrvatske u subotu će se  boriti za čast, slavu i titulu pobjednika.