Sinjski padobranci prvaci Hrvatske u skokovima na cilj

Završeno je padobransko prvenstvo Republike Hrvatske u skokovima na cilj koje je u organizaciji aerokluba Sinj održano 14. i 15. rujna na sinjskom aerodromu.

Sudjelovalo je 24 natjecatelja iz šest hrvatskih aeroklubova i to; Osijeka, Croatia Zagreb, Krila Kvarnera Rijeka, Cumulus Opatija, Graviton iz Splita i domaćin aeroklub Sinj koji je imao čak dvije ekipe u konkurenciji.

Ovakvo natjecanje odvija se sukladno FAI pravilniku, a aeroklub Sinj je dobio povjerenje Hrvatskog zrakoplovnog saveza kao jedan od najaktivnijih aeroklubova koji su u stanju takvo natjecanje organizirati i provesti.  Skokovi su izvedeni većinom iz helikoptera MI 8 HRZ sa 1 100 metara, a manjim djelom iz aviona Cessna 182. Svaka ekipa izvršila je šest skokova koji su se bodovali za ekipni plasman, a nakon toga je skakano polufinale i finale za pojedinačni poredak.

Ekipa Sinj 1 aerokluba Sinj postigla je najbolji skupni rezultat i tako postala ekipni prvak Republike Hrvatske u padobranskim skokovima na cilj! Drugoplasirana ekipa bila je iz aerokluba Osijek, a treće mjesto zauzela je ekipa Croatie iz Zagreba ispred druge sinjske ekipe koja je zauzela četvrto mjesto.

U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto i naslov državnog prvaka osvojio je Hrvoje Sladetić iz zagrebačke Croatie ispred drugoplasiranog Željka Žrvnara iz Cumulusa dok je treće mjesto osvojio Nedjeljko Brdar iz Krila Kvarnera. Od sinjskih padobranaca u pojedinačnom poretku za istaknuti je četvrto mjesto Zlatka Ugrina i osmo mjesto Andrije Kovačevića.

U konkurenciji žena prvo mjesto osvojila je Jadranka Zaradić iz Osijeka dok je druga bila Helena Janson iz istoga aerokluba. Treće mjesto pripalo je Petri Kunovac iz Croatie Zagreb.

- U subotu nas je pratilo vjetrovito vrijeme s burom koja je puhala preko dozvoljenih vrijednosti te smo odradili samo jedan uspješan turnus, a što je unijelo određenu nervozu kod natjecatelja i još više kod nas iz organizacije. Hvala Bogu, nedjelja je donijela lijepo vrijeme s vjetrom do 2 metra po sekundi  pa smo bez problema uspjeli održati pet turnusa te polufinale i finale i uspješno priveli natjecanje kraju na vrlo visokoj razini po svakom pitanju. Kao predsjednik aerokluba Sinj, ali i kao trener naših padobranaca, izuzetno sam sretan i ponosan zbog ostvarenih rezultata. Naš grad Sinj ima ekipu koja je državni prvak! Zahvaljujem se svim našim donatorima, prijateljima, a naročito našim obiteljima jer svi oni su nas podržavali u ostvarenju ovoga sportskog uspjeha. Posebnu zahvalu iskazujem MORH-u koji nam je baš uvijek izlazio u susret i s kojima smo ostvarili obostrano uspješnu suradnju. Izuzetno sam sretan i ponosan na naše padobrance i na njihov uspjeh koji je najveći u povijesti aerokluba Sinj – kazao je Zvonko Kovačević, predsjednik aerokluba Sinj.