Split domaćin regionalnog turnira za ragbi 7 PH

Split,13.05.2017.                   Igralište RK Nada – Stari plac 11:00  - 15:20 h                                                                  .                     
Sudjeluju: Invictus Dubrovnik, Mak. Rivijera, Nada, Sinj i Šibenik


Zagreb, 13.05.2017.             Igralište na Savici     13:00  - 18:00 h                                                             
Sudjeluju: Lokomotiva, Mladost, Mladost II,  Novi Zagreb,Rudeš, Sisak i Zagreb

                               

Hrvatski ragbijaši natjecateljsku sezonu nastavljaju izlučnim turnirima Prvenstva Hrvatske u R-7. Na dva regionalna turnira nastupi će ukupno 12 momčadi koje će se boriti za 6 mjesta na završnom finalnom turniru koji će se održati 20. svibnja u Splitu.

Dalmatinski klubovi snagu i vještinu odmjerit će u Splitu na Starom placu. Koliko su napredovali Invictus i Šibenik ??  Mogu li iznenaditi nekoga iz društva  favorita za plasman na završni turnir vidjet ćemo.  Popularna „sedmica „ zna biti puna iznenađenja i dramatičnih obrata. Od igrača zahtijeva odličnu spremu i koncetraciju jer vremena za ispravljanje pogreški ima vrlo malo. Svojom kvalitetom u južnoj hrvatskoj regiji odskače Nada, te predviđamo vrlo zanimljivu borbu za slijedeća dva mjesta na finalnom turniru.

Jednako zanimljivo biti će i na Savici u Zagrebu. Prošlogodišnji branitelj naslova,  momčad Mladosti sigurni je finalist, a za poziciju 2 i 3 ima više kandidata. Zbog toga se očekuje neizvjesna i zanimljiva borba  do posljednjeg susreta. Prilika je ovo i za gledatelje da uživaju Splitu i Zagrebu . Pored individualnog znanja i vještina svakog pojedinog igrača potrebnih za igru na širokom prostoru vidjet će  značaj i snagu kolektivne discipline i odgovornosti. Ogromna potrošnja energije u kratkim vremenskim intervalima zahtijeva umijeće kontroliranja i pravilan raspored opterećenja svih igrača na terenu.

Možemo samo pretpostaviti što nas tek čeka na finalnom turniru u sudaru najboljim momčadi Juga i Sjevera za sedam dana u Splitu. Pored borbe za klupskog  Prvaka države u igri je borba za  12 mjesta u državnoj reprezentaciji. U okviru Prvenstva Europe naša reprezentacija natupit će tijekom lipnja na turnirima u Češkoj i Rumunjskoj. Prošlogodišnji prvak  momčad Mladosti putuje na EUROPEAN RUGBY SEVENS CHAMPIONS CUP  u St. Petersburg .  Uglavnom očekuje nas vrlo dinamičan i zanimljiv nastavak ragbijaške sezone  do sredine lipnja 2017.

 

Ovaj vikend  nudi nam i dva velika finala europskog klupskog ragbija. 

U Edinburgu 13.05. 2017. na Murrayfieldu,  kultnom stadionu škotske reprezentacije,  u finalu Champions Cupa sastaju se francuski  ASM Clermont  i engleski  Saracens.

Na istom stadionu večeras se igra i finale Challenge Cupa  između engleskog Gloucestera te francuskog Stade Francais.