Turnir s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom beskućnika

U srcu grada Splita, Erasmus Studentska Mreža Split u suradnji s Udrugom MoSt organizira promotivni malonogometni turnir s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom beskućnika 1.12.2019. godine u 16 :30 sati u dvorani ŠC Bazeni Poljud.

Turnir je promotivnog karaktera, budući da je cilj upoznati javnost s postojanjem Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika te njihovim uspjesima i postignućima u nogometnom svijetu. Reprezentacija beskućnika projekt je Hrvatske mreže za beskućnike koja za cilj ima socijalno uključivanje beskućnika, te promociju rada prihvatilišta u RH. Već godinama sudjeluju na Homeless World Cupu, a uskoro počinju i s pripremama za kup u gradu Tampere u Finskoj 2020. godine.

Igrat će se tri utakmice. Prva je između Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika i tima sastavljenog od Erasmus+ studenata i lokalnih studenata/volontera ESN-a Split. Druga utakmica je između juniora AFC Universitas i juniora FC Split. Treća, zadnja utakmica se igra između HNRB i pobjednika druge utakmice.

Erasmus Studentska Mreža Split (Erasmus Student Network Split) je ogranak jedne od najvećih studentskih organizacija u Europi koja već trideset godina u više od 40 zemalja svijeta promovira studentsku mobilnost i radi na integraciji dolaznih stranih studenata u lokalnu zajednicu. Svake godine hrvatski ogranak Erasmus Studentske Mreže pomaže integraciji više od 2000 dolaznih studenata u sedam gradova s ciljem promocije interkulturalnosti, studentske mobilnosti i društvene inkluzivnosti. Ovaj događaj se provodi povodom internacionalnog projekta Social Inclusion Days, kojem je cilj upoznati strane i lokalne studente s marginalnim skupinama društva i dati im priliku volonterskog djelovanja i učenja o društvu kroz razne aktivnosti i volonterske akcije. Taj projekt je u tijeku od 20. studenog do 4. prosinca, a ostale događaje povodom tog projekta možete popratiti na službenom Facebook eventu.

Ulaz na turnir je besplatan i pozivamo sve građane Splita i okolice da svojim navijačkim duhom i dolaskom u nedjelju podrže ovaj događaj! Više informacija o ovom događaju možete pronaći na službenom Facebook eventu.