U subotu Nada protiv Zagrebačkog ragbijaškog saveza

Utakmice III. kola regionalnog ragbi natjecanja ovog vikenda odigrat će se  na dva kultna ragbijaška igrališta na ovim prostorima. U Splitu na Starom placu u subotu u 15 sati, Nada dočekuje selekciju ZRS (Zagrebački ragbijaški savez) dok će u Ljubljani na Ovalu u Stanežiče, najkvalitetnija slovenska momčad ugostit ragbijaše Sinja. Momčad ZRS  nakon dvije pobjede  dolazi na bastion hrvatskog ragbija, na čuveno splitsko igralište pod Marjanom, podijeliti megdan sa ragbijašima Nade. Selekcija igrača zagrebačkih klubova pokušat će u regionalnom natjecanju preoteti primat splitskog kluba.  Momčad ZRS   kvalitetno je  pokrivena na svim pozicijama  i biti će to sigurno veliki ispit za splitske ragbijaše. Splitska momčad unatoč  problemima s kompletiranjem sastava ovog proljeća niže pobjede. Trofej pobjednika Kupa Hrvatske već je u vitrinama splitskog kluba. Nadinu momčad odlikuje izuzetan pobjednički mentalitet, koji se generacijama njeguje i prenosi. Unatoč priličnoj fluktuaciji igrača i stalnim promjenama unutar sastava splitske momčadi, Nada kad je to najpotrebnije izvuče dodatnu energiju i momčad u odlučujućim utakmicama besprijekorno funkcionira. Što je izazov veći, zahtjevniji, splitska momčad igra kvalitetnije. Krema hrvatskog ragbija koja je i na reprezentativnom nivou ove godine postigla zavidan uspjeh  plasiravši se u kvalitetniju europsku skupinu istrčat će u subotu na travnjak Starog placa. Nada protiv selekcije zagrebačkih klubova  u  okršaju za prestiž  u regionalnom natjecanju. Krešimir Čorić  i Nik Jurišić još jednom će predvodit  svoje momčadi  u novom  epskom sportskom okršaju hrvatskog sjevera i juga. Razlog sasvim dovoljan da se dupkom ispune tribine Starog placa ljubiteljima ragbija. Utakmicu  će kao glavni sudac voditi Petra Drušković.

Iako  malo u sjeni splitskog susreta vrlo zanimljivo trebalo bi biti i na Ovalu u Ljubljani. Obje momčadi unatoč porazima u dosadašnjem tijeku natjecanja prikazali vrlo su kvalitetan i dopadljiv ragbi. Igrajući  vrlo otvoreno, bez zadrške, hrabro i beskompromisno,  dobro su namučile svoje protivnike u prethodnim kolima. Na strani slovenskog prvaka je domaći teren i dugogodišnje iskustvo igranja u regionalnom natjecanju. S duge strane Sinj je ove sezone odlučio rušiti predrasude željan dokazivanja u međunarodnoj konkurenciji. Nakon nekoliko izrazito tijesnih poraza, nadaju se da će se i njima Fortuna jednom nasmiješiti. Glavni sudac u Ljubljani biti će Ivan Zelić.

 PARC -  Provincias Argentinas Rugby Classic

Slijedećih desetak dana u Splitu i Hrvatskoj boravit će veterani ragbijaši iz argentinskog PARC-a.

Punim imenom Provincias Argentinas Rugby Classic udruga je argentinskih ragbijaša veterana starijih od 50 godina, bivših članova momčadi različitih liga u Argentini. Među njima su pripadnici klupskih, provincijskih te neki bivši pripadnici nacionalne argentinske ragbijaške momčadi, popularnih „Pumasa“.

Od 2016. svoja bogata sportska ragbijaška iskustva zajednički dijele na  sportskim turnejama. Ove godine njih 40-ak odlučilo je posjetiti Hrvatsku. Ove subote ugostit će ih veterani Nade okupljeni u veteranski klub Ragbi '59  a slijedeće subote igrat će protiv zagrebačkih veterana u Zagrebu. Susret veterana PARC i Ragbi'59 održat će se u subotu 14. svibnja u 18,00 sati (nakon seniorske utakmice Nade i ZRS)