'Upoznajmo padobranstvo', projekt padobranske sekcije Aeroklub Sinj

Padobranska sekcija aerokluba „Sinj“ već neko vrijeme provodi edukaciju osnovnoškolaca o padobranstvu, a sada organiziraju i natjecanje za nagradu „Nebesky“. Kroz ovo natjecanje će učenici osnovnih i srednjih škola prezentirati svoje znanje iz slaganja padobrana, a finale će se održati na Sinjskom aerodromu 1. kolovoza u sklopu 25. Alkarskog Padobranskog Kupa. Pobjednik natjecanja za nagradu „Nebesky“ osvojit će Tandem skok padobrankom. Uvjeti za sudjelovanje su polazak ljetnog kampa i stjecanje praktičnog znanja o slaganju padobrana, te potpisana suglasnost roditelja/staratelja za skok padobranom. Sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno, sav trošak organizacije ljetnog kampa i natjecanja pokrit će Padobranska sekcija AK Sinj, dok će Tandem skok padobranom sponzorirati TandemeXtreme! Prijavnica za sudjelovanje na ovom natjecanju može se preuzeti upitom na e-mail nebesky.sinj@gmail.com ili preuzimanjem sa Facebook stranica „Upoznajmo Padobranstvo“. Prijave su do 15. srpnja 2015.

Sama edukacija kroz projekt "Upoznajmo padobranstvo" je otvorena za sve zainteresirane osnovne škole koje bi je provele kroz nastavu tehničke kulture. Predavanja su počela 20. svibnja za 70-ak učenika OŠ Košute i Grab, a priključit će im se Trilj, Otok i Vrlika. Naučili su što je to padobran i kako se razvijao kroz povijest, glavne elemente današnjih modernih padobrana, a nakon završenih teorijskih prezentacija, kroz praktični dio nastave učenici su pomogli padobrancima u slaganju padobrana, te su potom prisustvovali i demonstracijskim skokovima padobranom iz aviona. I oni će sudjelovati u nagradi „Nebesky“.

Početkom nove šk./god. 2015./16. AK Sinj nastavit će s prezentacijom padobranstva kroz ovaj projekt. Konačan cilj je napraviti zajedničke edukativne demonstracije sa svim osnovnim školama u Dalmaciji, a zainteresirani se mogu javiti nebesky.sinj@gmail.com, 095/6606-222 ili ih pronaći na Facebook-u. 

Foto: Milan Šabić