16. Festival znanosti

U 22 grada u Hrvatskoj danas starta 16. Festival znanosti  s ciljem popularizacije rada zanstvene zajednice i znanosti općenito, a ovogodišnji Festival  održava se u znaku teme "otkrića", a tradicionalno se nude i druge teme sa različitih znanstvenih područja.

U Splitu se Festival otvara  u 11 sati u atriju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a posjetitelje očekuje 105 aktivnosti na  36 različitih lokacija, a u projekt su uključene sve sastavnice splitskog Sveučilišta i preko 50 institucija.

Također u sklopu Festivala znanosti, povodom 70. obljetnice osnutka Države Izrael, u suradnji Izraelskog veleposlanstva u RH, Sveučilišne knjižnice i Židovske općine Split, bit će postavljena izložba „Izraelska otkrića i razvoj koji su utjecali na svijet“. Izložba koja prikazuje dio fascinantnog raspona izraelskih znanstvenih inovacija i postignuća, njihov utjecaj na čovječanstvo te istraživače koji stoje iza tih inovacija, bit će otvorena u ponedjeljak, 16. travnja u 15 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, Ruđera Boškovića 31.

 

Cijeli program 16. Festivala znanosti u Splitu možete vidjeti OVDJE.