8. Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije

U petak, 13.3.2015. u organizaciji Područnog ureda Split Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,  na Ekonomskom fakultetu održati će se  8. Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije. 

Sajam potiče izravan kontakt poslodavaca i radnika u potrazi za poslom, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja, te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada. Glavni cilj Sajma je na jednom mjestu okupiti sve relevantne institucije na tržištu rada i time omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje.

Na ovoj manifestaciji će sudjelovati više od 70 poslodavaca s područja Splitsko-dalmatinske županije, koji će potencijalnim radnicima biti predstavljeni putem promotivnih materijala i multimedijskih prezentacija na izložbenim pultovima. Na ovaj način je omogućena izravna komunikacija svim sudionicima Sajma.

Program počinje u 12 sati svečanim otvorenjem, na kojem će nazočiti ministar rada Mirando Mrsić. U sklopu programa biti će organizirani seminar „Kreativni, poduzetni i aktivni“ namijenjen mladim i nezaposlenim osobama, te radionice „Stani, pripremi se, kreni“ i „Moderni oblici prijave za posao“. 

Sa Zavoda obavještavaju da nezaposlene osobe imaju besplatan prijevoz linijama javnog gradskog prijevoza koje prometuju do Ekonomskog fakulteta uz predočenje pozivnice koju mogu preuzeti u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Bihaćka 2c, Split.