96 sati SolidarnoSTi

Borba protiv siromaštva je mukotrpna i neprestana, a to najbolje zna Udruga MoST koja se s tim problem na terenu suočava već godinama. Ipak ne posustaju i pokrenuli su novi projekt: Socijalnu samoposlugu „SolidarnoST“ Split koja svoja vrata službeno otvara 4. svibnja u 11 sati.

„SolidarnoST“ je namijenjena socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima koji već ostvaruju pomoć Centra za socijalnu skrb, ali i onima iz naše okoline koji nemaju pravo na nju, a ipak su gladni i nedostaju im osnovne higijenske potrepštine. Na policama samoposluge će biti isključivo novi prehrambeni i higijenski proizvodi, te školski pribori, koje će donirati institucije, trgovine i pojedinci.

Kako bi napunili police samoposluge za prvi tjedan rada, Udruga MoSt i partneri organiziraju jedinstvenu donatorsko/solidarnu akciju pod nazivom „96 sati solidarnosti“ koja započinje 27. travnja (ponedjeljak) u 00:01 sati i završava 30. travnja (četvrtak) u 23:59 sati u Centru za beskućnice/ke i Socijalnoj samoposluzi Split, Gundulićeva 22 (u blizini R.K. Dobri). Prikupljat će se svi prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine, proizvodi za domaćinstvo, nerabljene potrepštine za bebe i nerabljeni školski pribor. Pozivaju sve pojedince koji žele donirati (građani, organizacije, poduzetnici, institucije, grupe, klubovi i dr.) da pomognu onima koji su socijalno najugroženiji u našem Gradu, a sve pod sloganom „Za SPLIT – grad SOLIDARNOSTI!“.

Više o Socijalnoj samoposluzi „SolidarnoST“ Split možete pronaći na njihovoj Facebook stranici