adidas osigurao ograničen broj popularnih Jugoplastika tenisica i za hrvatske kupce

Kad su krajem 2020. godine adidas i njemački BSTN store lansirali jedinstveni model tenisice adidas Forum High posvećen kultnom splitskom košarkaškom klubu Jugoplastika, cijela Europa je pričala o tim tenisicama. Svi su ih željeli, a samo odabrani su ih dobili. Kreirane u čast košarkaškom klubu, koji je krajem osamdesetih i početkom devedesetih bio na vrhuncu slave i popularnosti, trebale su ostati limitirana serija, ali zbog velikog interesa adidas i BSTN su ovog proljeća lansirali još jednu seriju i ovaj put omogućili ljubiteljima košarke i poznavateljima europskog košarkaškog naslijeđa da 'ugrabe'  vlastiti primjerak. Hrvatima će popularne tenisice biti dostupne 24. svibnja u adidas shopu u Mall of Split, u rodnom gradu kultnog kluba, i to samo ako kupac svoj par prethodno osigura putem web rafflea, jer ih u Hrvatsku stiže svega 50 pari. Tako adidas Forum High Jugoplastika ostaju unikatan model koji neće biti dostupan širokim masama.

Tog 24. svibnja adidas store u Splitu postaje centar košarkaškog svijeta. Novouređena trgovina Hrvatima omiljenog sportskog i lifestyle brenda pretvorit će se košarkaško igralište s brojnim Jugoplastika motivima koji će sve posjetitelje s nostalgijom vratiti u osamdesete godine prošlog stoljeća. Na zidu trgovine će biti izložene fotografije poznatog splitskog fotografa Feđe Klarića, koje će za tu priliku zajedno s njim odabrati mlada fotografkinja Sonja Dvornik, motivi s logom Jugoplastike će biti posvuda, a zvijezde događanja u storeu bit će najpoznatiji igrači popularnog kluba. Eventu će se pridružiti Dino Rađa te druga poznata imena iz svijeta košarke i javnog života. Tom će prilikom bivši košarkaši ispričati i najzanimljivije detalje iz vremena Jugoplastike, a košarkaši mlađe generacije otkriti kako danas izgleda svijet vrhunske košarke. Svi kupci koji na raffleu dobiju svoj par tenisice moći će ih kupiti isključivo 24. svibnja u Splitu.

Osim nove serije Jugoplastika tenisica, ovaj put su BSTN i adidas predstavili i knjigu European Basketball Heritage, ultimativni vodič kroz europsko košarkaško naslijeđe koja uključuje i priču o Jugoplastici. Prvih 30 kupaca na poklon će dobiti knjigu.