Aerodromski izlet za štićenike dječjih domova

Ove nedjelje Aeroklub Faros, Aeroklub Split i jedriličarska sekcija Aerokluba Sinj organizirali su posjet sinjskom aerodromu Piket za štićenike dječjih domova “Maestral” te “Miljenko i Dobrila”.

Nakon početnog okupljanja u učionici hangara sinjskog aerodroma, provedeno je kratko predavanje o letjelicama i radu klubova, kao i o  zakonitostima leta zrakoplova. Nakon toga djeca su u grupama po troje imala priliku poletjeti malim sportskim zrakoplovom na panoramski let od desetak minuta. Pored samog letenja, prisutni su bili u prilici promatrati letački program zrakoplovnih modela, padobranaca, zračnih jedrilica i motornih zrakoplova. Na kraju cijelog programa organizirani su roštilj i druženje sa članovima aeroklubova.

Put od početne ideje do realizacije ovog druženja bio je iznimno kratak. Na osnovi samo jedne e-mail poruke idejnog začetnika Josipa Novaka iz AK Faros i jediličarske sekcije AK Sinj, organizirao se susret koji će zasigurno kod mnogih štićenika ovih domova stvoriti nove zaljubljenike u letenje, kao i potencijalne buduće članove aeroklubova.