BlockSplit Startup Pitch: Od dionica nogometaša do financiranja glazbenika

Potvrđeni su finalisti natjecanja Web3 Startup Pitch koje će se održati 28. svibnja u splitskom Hrvatskom domu u sklopu BlockSplit konferencije.

U jakoj konferenciji, odabrano je petnaest startupa iz devet zemalja, koji će izlagati pred stručnim žirijem i publikom satkanom od predstavnika investicijskih fondova poput Meta Change Capitala i Deadalus Angelsa.

Pobjednicima je osiguran bogat nagradni fond, koji uključuje 7000 eura u gotovini, 1000 eura u pravnim uslugama Odvjetničkog ureda Hrdalo i Krnić te 3000 eura u UX/UI uslugama Locastica.

'Za natjecanjem je vladao velik interes, a finalisti nam dolaze iz Velike Britanije, Poljske, Italije, Nizozemske, Francuske, Švicarske, Njemačke, Srbije i Litve', kaže suosnivač BlockSplita, Antonio Perić-Mažar te poručuje kako je jedan od primarnih ciljeva konferencije pružanje prilike perspektivnim Web3 startupima za povezivanje s liderima industrije te prezentaciju ideja iskusnim ulagačima i poduzetnicima.

Jedan od natjecatelja je i nizozemski StockFC, koji će se predstaviti platformom za kupnju dionica profesionalnih nogometaša. Dakle, na korisnicima je da u nekoliko klikova odaberu omiljenog nogometaša, ulože u njegovu dionicu i zarade kada on odigra dobru utakmicu.

'Vidjet ćemo brojne zanimljive ideje. Na primjer, francuski PlyChain napravio je platformu koja, između ostalog, uz pomoć blockchaina, povećava transparentnost i učinkovitost opskrbnog lanca prehrambene industrije, osiguravajući sigurnost i kvalitetu hrane uz smanjenje otpada', govori Luka Sučić, član organizacijskog tima BlockSplita, naglašavajući kako se, kroz inovativnost Web3 poduzetnika, najbolje demonstrira gotovo neograničen potencijal blockchain tehnologije.

Talijanski LIR MUSIC tako je stvorio platformu za dijeljenje glazbe, s integriranim tržištem SFT-ova, koja omogućava skupljanje i preprodaju glazbenog sadržaja te istovremeno ulaganje u umjetnike, a britanski Busker.audio platformu za nezavisne glazbenike, kako bi im omogućio zaradu uz pomoć NFT-ova.

Peto izdanje BlockSplita, najvećeg regionalnog događaja posvećenog blockchain tehnologiji i web3 ekosustavu, održat će se u Splitu od 27. do 30. svibnja, kada će grad pod Marjanom posjetiti deseci govornika te oko sedamsto posjetitelja iz cijelog svijeta.

Organizatori pozivaju volontere da se prijave ako žele sudjelovati u realizaciji konferencije čiji je zlatni sponzor milijarder i filantrop John Lilić, a podržavaju je i Digitalna Dalmacija, General Magic, Web3Mine, Neuralab te Li.Fi odnosno Jumper.exchange.

Popis startupa koji su ušli u finale natjecanja, ulaznice te detaljnu agendu konferencije, možete pronaći na službenoj web stranici.

FOTO: Maja Prgomet