Dizajnerica i programerka iz tvrtke Adobe na Tinelu!

Jeste li ikad koristili jako frustrirajuću mobilnu aplikaciju i imali najgore korisničko iskustvo na svijetu? Znate onaj osjećaj kad ste prisljeni ispuniti jako dugu i dosadnu internet formu? Svi smo se barem jednom našli u sličnoj prilici, ali sad napokon imamo priliku saznati kako izbjeći takve situacije već u procesu razvijanja aplikacija.

UX (User Experience) i UI (User Interface) su dvije kratice koje u posljednjih nekoliko godina imaju sve širu primjenu u dizajnerskom poslu, a odnose se na upravljanje korisničkim iskustvima i sučeljima pri izradi softverskih rješenja. Glavni cilj je prilagoditi sučelja web i mobilnih aplikacija da budu što jednostavnija i razumljivija.

Kako to postići, pitate se?

Upravo o toj temi će pričati poljska stručnjakinja Aga Naplocha na osmom Tinelu, koji se održava 25. siječnja u prostorijama tvrtke Locastic u Splitu. Na ovom besplatnom predavanju moći ćete naučiti koliko je važno voditi računa o korisničkom iskustvu tokom razvijanja nekog web rješenja.
 

Nova predavačica na popularnom Tinelu dolazi iz američke softverske tvrtke Adobe Systems, koji su između ostalog tvorci megapopularnih proizvoda kao što su Adobe Photoshop, Illustrator i Acrobat Reader

Osim duge karijere u dizajnu i programiranju, Aga je aktivan član poljske IT zajednice, a početkom 2016. godine je osnovala The Awwwesomes, gdje sa svojom kolegicom Martom Szybor održava besplatne HTML i CSS radionice i edukacije.
Ulaz na Tinel Meetup #8 je slobodan, ali da bismo predvidjeli okviran broj posjetitelja, potrebno je potvrditi dolazak na stranici eventa.

 

Tinel Meetup #8


Datum: 25. siječnja 2018.
Početak: 18:00h
Lokacija: Locastic HQ - Lovački put 7, 21000 Split

18:00 - 18:30 - Okupljanje o prostorijama tvrtke Locastic​
18:30 - 18:45 - Uvodno predavanje: Stjepan Golemac (Locastic)​
18:45 - 20:00 - Aga Naplocha: UX For Everyone
20:00 - QA, rasprava, networking