Društvo Marjan poziva na prosvjed "Za Marjan bez auta"

Društvo Marjan poziva vas u subotu, 1. kolovoza 2020. u 18:30 h na prosvjed "Za Marjan bez auta".

"Promet unutar Park-šume Marjan reguliran je odlukom gradonačelnika Baldasara iz 2014. godine koji je dozvolio povećanje prometa na Marjanu u korist restorana na Benama.

Trenutni gradonačelnik Krstulović-Opara nije pokazao interes mijenjati je i zabraniti promet na navedenom području, unatoč višestrukim zahtjevima Društva Marjan. Krajnji domet brige za bicikliste bilo je cvijeće koje je poslao članici Društva Marjan 2018. godine kada ju je vozilo JU PŠ Marjan oborilo kraj uvale Bene.

Svođenje prometa na Marjanu na najmanju moguću mjeru odnedavno traži i načelnik PU SD, ali gradonačenik je umjesto konkretnih poteza - promjene odluke o prometu na Marjanu, odlučio prozvati JU PŠ Marjan koja nema ovlasti mijenjati odluku, već isključivo provodi odluku gradonačelnika.

Stoga pozivamo sve ljubitelje Marjana u posjedu bicikle da nam se pridruže prosvjednoj vožnji od rampe kod Instituta do Bena 01.08.2020. (subota) u 18:30.

One koji na Marjanu više uživaju u šetanjama i koji su nas često kontaktirali zbog prebrze vožnje automobila na Marjanu koja ugrožava njih i njihove najmlađe, pozivamo da dođu na parkiralište kraj Bena u 19:00h gdje ćemo zajedno s biciklistima poslati jedinstvenu poruku da želimo zabranu prometa na Marjanu!

Vidimo se!
Napomena:
Molimo sve koji će se odazvati pozivu da se na prosvjedu pridržavaju epidemioloških mjera." - navode organizatori na svojoj Facebook stranici.