Game of Thrones set na Klisu poprima oblik

Kako se bliži 20. rujna i početak splitskog dijela snimanja hit serije Game of Thrones, obišli smo filmski set na Klisu koji polako poprima svoj oblik. Nekoliko ovećih drvenih konstrukcija dominira tvrđavom, dok se u okolici može pronaći nekoliko manjih detalja, poput vješala. Donošenje i montaža seta, kao i samo snimanje zasigurno neće biti lako izvedivi zadaci, s obzirom na kompleksnost i težinu terena koji se nalazi na Klisu.

I dok traju tehničke pripreme na Klisu, a uskoro i u Dioklecijanovim podrumima, statisti već u studiju na TTTS-u isprobavaju svoju odjeću. Nekoliko stotina odabranih sretnika moralo je potpisati i ugovor kojim se obvezuju ne širiti nikakve informacije o sadržaju serije, a bilo kakvo fotografiranje se kažnjava sa čak milijun kuna.

U međuvremenu, u Dubrovniku se snimanje privodi kraju. Neke snimke i fotografije sa seta su već procurile u javnost, pa se istome možemo nadati i u splitskom slučaju. No ako se to i ne dogodi, u ožujku slijedeće godine, kada krene emitiranje četvrte sezone, svi ćemo konačno saznati što se točno zbivalo na svim tim atraktivnim lokacijama u našoj državi, koju su iznimno zavoljeli svi, od glumaca, do produkcije serije.

U našoj galeriji detaljno proučite kako to sve izgleda.