Garaža na Lokvama uskoro ulazi u završnu fazu izgradnje, a u Dobrilinoj se dovršava prva faza

U tijeku su radovi na izgradnji dvije garaže u Splitu, jedne na Lokvama te druge u Dobrilinoj na Splitu 3. Podsjetimo, izgradnjom ovih dviju garaža Split će dobiti oko 500 novih parkirnih mjesta, a obje garaže imat će dodatnu funkciju  - školsko, odnosno sportsko, igralište na krovu.

Radovi na garaži na Lokvama započeli su u prosincu prošle godine i trenutno se izvodi ugradnja montažnih elemenata. Paralelno s tim, ugrađuje se beton za podne ploče i nastavlja se ugradnja temeljne odvodnje i drenaže. Druga faza betonskih radova tako se privodi kraju, nakon čega slijedi treća i završna faza koja podrazumijeva građevinsko-zanatske poslove.

Na garaži u Dobrilinoj, čija je izgradnja započela dva mjeseca kasnije, sredinom veljače ove godine, završava se prva i ujedno najzahtjevnija faza koja direktno ovisi o vremenskim uvjetima i otvorenosti jedinog legalnog deponija u županiji koji za kišnih dana nije dostupan. Iskopano je nešto više od 9000 kubika tla, a radovi na širokim iskopima su u potpunosti izvedeni, dok je iskop za temeljne trake i stope na preko 70% završenosti. Na dijelu parcele gdje su iskopi u potpunosti završeni, započelo se s drugom fazom radova te se betoniraju temelji garaže.

- Radovi sada napreduju zadovoljavajućom dinamikom i nema većih zastoja, no i na Lokvama i u Dobrilinoj imali smo određena kašnjenja zbog nepredviđenih radova na izmještanju infrastrukture, dodatnoj zaštiti jame, ali i zbog izrazito velikog broja kišnih dana, odnosno iznadprosječno kišnih mjeseci kada nije bilo moguće raditi na iskopima, a na to nažalost nismo mogli utjecati. Izvođač radi sve što je u njihovoj moći da, uz gore spomenuta kašnjenja, dovrši oba projekta čim prije jer nam je to svima u interesu, a u tu svrhu imamo redovite koordinacije da bismo držali tempo i kontrolirali radove. Zahvaljujem svim stanarima na razumijevanju i molim ih za strpljenje do završetka radova, rekao je Davor Matošić, direktor Split parkinga.

Iz tvrtke napominju da će sve informacije o mogućnostima, uvjetima, cijenama vezanim za korištenje garaža kada budu završene, biti pravovremeno objavljene putem njihovih kanala i medija. Za sva pitanja i informacije vezano za samu izgradnju, stanari se i dalje mogu javiti na garaze@splitparking.hr ili na broj 021/644 711 (radnim danom od 8:30 do 14:30).