Hack4Split2021: Prva nagrada timu Split4Cats

17. i 18. travnja održalo se još jedno u nizu izdanje Hack4Split - društvenog hackathona kojem je cilj pronalazak i provedba društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak naše lokalne zajednice koristeći se prednostima moderne tehnologije . Ove godine naglasak je bio na rješavanju problema u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja. 

Za organizaciju Hack4Splita pobrinuli se članovi Studentskog poduzetničkog  inkubatora,  mentorice Lana Ugrčić i Jelena Čulić s timom volontera: Ljubica Nazor, Lucija Baranović, Lora Močić, Blanka Kelava, Ivan Marin, Marin Jurić i Andrej Marić u suradnji s Michaelom Freerom iz tvrtke Ensoco. Ovogodišnje natjecanje  održalo se u SPINIT inkubatoru Sveučilišta u Splitu kroz tri prostora - konferencijsku salu, coworking prostor i krovnu sobu za sastanke, poštujući epidemiološke mjere te koristeći platformu MS Teams.

Ovogodišnji Hack4Split u hibridnom obliku okupio je 6 timova s 30 natjecatelja više nacionalnosti koji su u veseloj i proaktivnoj atmosferi radili na raznim društvenim problemima kao što su problem otpadnog tekstila koji završava na odlagalištima s ciljem smanjenja kupovine nove odjeće i ponovnog korištenja stare odjeće, problem gradskih mačaka i njihovo zbrinjavanje s gradskih ulica, problem praćenja kvalitete morskog okoliša, problem zbrinjavanja odbačenih ili  neiskorištenih kućnih dobara,  problem razvoja transparentnog i pouzdanog sustava doniranja te problem energetske (ne)učinkovitosti urbanih stambenih područja.

Na natjecanju su se podijelile nagrade u više kategorija: prva nagrada za najbolje razrađeno rješenje pripalo je timu Split4Cats koji je predstavio aplikaciju za pronalazak i zbrinjavanje gradskih mačaka, zatim nagrada za najbolje dizajnersko rješenje koje je pripalo timu Second Style Around koji su predstavili platformu za vašeg osobnog stilista koji posjeduje kvalitetnu rabljenu odjeću te nagrada za najvrjedniji tim i timski rad koji je pripao timu DonatQR za rad na razvoju transparentnog, pouzdanog i jednostavnog za korištenje sustava doniranja potrebitima. 

Nagrade su kroz sponzorstvo osigurali tvrtke 45 Degrees Sailing, Hotel Krilo, Ensoco, Break Time, Jaman Art, Oracle, The Works Coworking, Zalogajnica Calypso te Daltonist Bar kojima se ovim putem iskreno zahvaljujemo na podršci ovogodišnjem izdanju.