Humanitarna utrka „Trčimo za obrok više“

Humanitarna utrka Marijini obroci „Trčimo za obrok više“ održat će se  27. svibnja 2017. s početkom u 18:00 na Rivi.

Utrku organiziraju Marijini obroci - Split u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije, Turističkom zajednicom Split, Triatlon klubom Split i Volonterskim centrom Skac_St.

Marijini obroci međunarodni su karitativni pokret koji godišnje hrani više od milijun i dvjesto tisuća gladne djece. Vizija je Marijinih obroka da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno. Osim poticanja na obrazovanje, kupovinom hrane od lokalnog stanovništva i volontiranjem potiču se lokalna ekonomija te uključenost cijele zajednice. Za prehranu jednog djeteta potrebno je prosječno 120 kn godišnje. Specifičnost je Marijinih obroka da čak 93% uplaćenog iznosa dolazi direktno do djeteta. Više možete pronaći na www.marysmeals.hr.

Cilj je humanitarnog događaja senzibilizirati javnost o problemu gladi u svijetu te potaknuti ljude na djelovanje za dobrobit drugih.

Utrka je podijeljena u tri kategorije: za malu i veliku djecu (na 150 i 300 m) te za odrasle (na 2,5 km). Podjela startnih brojeva kreće od 17:00 sati. Program će voditi splitski glumac Pere Eranović. Nakon utrke slijede zabavni program te projekcija filma „Generacija nade“. U zabavnom programu nastupat će veseli klaun, Solinski bubamarci, Bruno Mijanić, VIS Gloria te bend Prevail.

Sva prikupljena sredstva idu za kuhinju Split - Croatia koja trenutno hrani 292 djece, a otvorena je Vašom velikodušnošću i velikodušnošću naših sugrađana.