Humanitarno kino „Srce FGAG-a“

Studentski zbor Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Split u suorganizaciji sa splitskom udrugom MoSt koja skrbi i brine o splitskim beskućnicima i nezbrinutima te uz potporu Uprave Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Split po treći put organizira humanitarno kino „Srce FGAG-a“.

U srijedu 11. prosinca od 19:00 h u velikom amfiteatru FGAG-a po treći puta ovo jedinstveno kino otvorit će svoja vrata za sve studente, profesore, asistente te sve građene koji su željni pokazati svoju humanitarnu stranu u  blagdanskom razdoblju koje je pred nama.

Humanitarno kino potpuno je besplatno za sve posjetitelje. Umjesto ulaznica, organizatori pozivaju sve posjetitelje da doniraju hranu (preporučuje se konzerviranu) te higijenske potrepštine. Sve prikupljene donacije prosljeđuju se udruzi MoSt te njihovom centru za beskućnike i nezbrinute. U dosadašnje dvije akcije (prosinac 2018; travanj 2019) iznos prikupljene hrane i higijenskih potrepština je preko 20.000 kn.

Organizatori tvrde kako se na ovaj jedinstveni način želi podignuti svijest među studentima i građanima o problemima svakodnevice najugroženijih građana.

Osim vrhunske selekcije filmova, organizatori su pripremili raznovrsni zabavni program koji je prilagođen za sve posjetitelje uključujući i besplatnu lutriju za sve posjetitelje, a koju su omogućili brojni sponzori projekta. Svi filmovi, kao i u do sadašnjim izdanjima humanitarnog kina, domaće su produkcije i domaćih autora tako da s ponosom predstavljaju naslove filmova:

  • Film iznenađenja – kratkometražni film,
  • „Građanin trećeg reda“- autora Ivan Trpimira Lozića, kratkometražni tematski film koji govori o svakodnevici splitskih beskućnika i problemima s kojima se susreću,
  • „Vlak u snijegu“- Croatia film, dugometražni film večeri, uvijek rado gledani film koji će sve okupljene vratiti u djetinjstvo.

Prilikom ulaska u kino organizatori su pripremili slatko iznenađenje kojem će se najviše oduševiti najmlađi posjetitelji.

 

Na kraju organizatori poručuju:

„Dragi sugrađani, studenti našeg ali i drugih fakulteta, pozivamo vas sve da se u što većem broju odazovete ovoj humanitarnoj akciji. Pozovite vaše prijatelje, kolege iz klupa, roditelje, povedite djecu i uživajte u najboljem kinu u gradu te pružite ruku pomoći splitskim beskućnicima. Vidimo se u kinu !!“