Humantarna akcija "Svjetlo za beskućnike"

Humantarna akcijua"Svjetlo za beskućnike", održat će se u nedjelju 23.12.2018. godineu restoranu Perivoj.
Cilj ove humanitarne akcije je prikupiti novčana sredstva za štićenike udruge MoSt (oko 150 štićenika koji su u stanju beskućništva ili u velikom riziku od istoga). Sav prikupljen prihod od ove akcije iskoristit će se za kupnju odjeće i hrane za njih.

Na 2 ulaza  Perivoja biti će postavljene kutije za donacije u koje ćete moći, po želji i mogućnosti, pridonijeti ovoj humanoj akciji, a svaka od  adventskih kućica koje su smještene umutar Perivoja, donirati će određen iznos od cijelokupnog prometa toga dana.

Program:
od 12.00-14.00 sati - kuhanje bakalara na otvorenom (Jingle bell House by Perivoj)
(Naš Chef Braco Sanjin i naši dragi prijatelji Chef Ivan Pažanin i Chef Hrvoje Zirojević, u sklopu manifestacije "Gastroadvent u Splitu", su se odlučili priključiti ovoj humanitarnoj akciji, te će svaki od njih spremiti po 2 vrste bakalara po vlastitim receptima, a vi ćete imati priliku vidjeti ove majstore u akciji, te kušati njihova vrhunska jela po popularnim cijenama.

od 18.00 sati - glazbeni brogram uz Magic Wish acoustic duo
w / DJ Sola

od 19.00 sati - Dijeljenje prskalica svakom gostu, na ulazu Perivoja
(prskalice će poslužiti kao simbolika svjetla koje je svatko od nas unio u nečiji život ovoga Božića, putem ove humanitarne akcije.
Prskalice ćemo, nakon najave voditelja, zapaliti SVI ZAJEDNO u 21.30 sati, te ćemo na taj način slikovito obilježiti ovaj događaj.
Fotografijama "paljenja prskalica" želimo prikazati humanost našega Splita.)

21.30 sati - ZAJEDNIČKO PALJENJE BOŽIĆNIH PRSKALICA
(fotografiranje i snimanje ovoga događaja)

Voditelji programa:
Edita Lučić Jelić i Joško Bonaci


Udruga MoSt
Udruga MoSt je nevladna organizacija sa sjedištem u Splitu, s lokalnim, regionalnim i nacionalnim djelovanjem koja na vrijednostima volonterskog rada, humanosti i solidarnosti, poštivanju različitosti i ljudskih prava, pruža konkretnu pomoć potrebitima i podiže kvalitetu života djece, mladih i građana drugih dobnih kategorija.
Prilog od akcije namijenjen je za korisnice i korisnike Centra za beskućnice/ke ove udruge. Trenutno je u Prenoćištu smješteno 35 korisnika, a kroz Poludnevni boravak i Socijalnu samoposlugu, skrbe za još 120 korisnika.