Kad neće vlasti, građani brišu fašizam sa splitskih zidova

Neformalna inicijativa za grad oslobođen (pro)fašističkih simbola odradila je u nedjelju i svoju treću akciju čišćenja grafita s fašističkim znakovljem, ovoga puta uhvatili su se zidova u Zrinsko Frankopanskoj ulici, te na zgradi "Kineski zid" na spinutu. O tome su objavili i foto album na svojim stranicama.

Istodobno, prozvali su i gradske vlasti koje unatoč svim obećanjima ne rade ništa na uklanjanju zloćudnih natpisa i simbola na splitskim zidovima.
- Nažalost i dalje nema odaziva onih koji su trebali odavno maknuti odnosno potaknuti skidanje ovakvih grafita sa fasada turističkog i mediteranskog grada. Gradske službe spavaju. Ne prihvaćamo – nema novca. Na turizmu slažu prihode, iz istih moraju naći i dio za uređenje grada. No, dok oni stoje, mi radimo. (...) Građani, ovo je vaš grad, vaši zidovi i portuni. Ovdje su živjeli vaši stari - koliko ih je odnijela crna ideologija fašizma i nacizma? Ovdje rastu vaša djeca - moraju li na svom putu do vrtića ili parka stvarno gledati svastike? - stoji u proglasu inicijative, uz poziv građanima da im se pridruže.