Most zove na akciju: A di si ti?

Jedna od najmasovnijih humanitarnih blagdanskih tradicija u gradu, akcija A di si ti? udruge Most održat će se ove subote, 14. prosinca na Trgu Gaje Bulata, pred zgradom HNK, s početkom u 10 sati. Već nekoliko tjedana u prostorijama udruge koja upravo slavi 15. godišnjicu upisa u registar udruga skupljaju se donacije brojnih građana, koji donose sve ono za što misle da im ne treba, a da bi moglo nekom drugom zatrebati. U subotu će na više od 20 štandova sve to i mnogo toga drugoga biti ponuđeno na prodaju kojom će se prikupiti pomoć za korisnike dvaju prihvatilišta za beskućnike u Splitu koje vodi Most, odnosno za njihovih registriranih 52 korisnika. Osim darovanih predmeta, bit će ponuđene i donacije Inicijative O La La 366 večera, na čijem štandu ćete se moći zapisati za kuhanje jednog od još preostalih slobodnih dana. Tu su i štandovi dječjih domova Maestral i Miljenko i Dobrila, Slobodne Dalmacije, Cropixa, Radio Dalmacije, gradskog društve Crvenog križa Zagreb, udruge "Zajedno prema ujedinjenom svijetu", Lige za prevenciju ovisnosti  i ANST 1700, KNH Torcida Split i udruge Naš Hajduk, te udruge „Bolji život“. Među prodavačima će se naći volonterke i volonteri MoSta, učenici Gimnazijskog kolegija Kraljice Jelene, Srednje tehničko-prometne škola Split, Komercijalno - trgovačke škole Split, Obrtničke škole Split, članovi Lions kluba “Sv.Duje”, Camerata Split, MK Fjaka, glumica Bruna Bebić, grupa Libar, Humanitarna udruga navijača Hajduka “Bilo srce”, HNK Hajduk, veterani Hajduka, članovi stručnog stožera Hajduka Igor Tudor, Jurica Vučko i Hari Vukas, predsjednica NO Hajduka Branka Ramljak, Jakša Matošić, glazbenik i poduzetnik Marinko Biškić, gradski vijećnici i mnogi drugi.
Osim prodaje, uživajte u glazbi po izboru DJ-a Lady Gi-a, aukciji vrijednih predmeta, a uz pomoć fotografa Pauna Paunovića i Jakova Prkića svi posjetitelji imati će priliku na licu mjesta izraditi obiteljsku ili prijateljsku fotografiju na "stari", zaboravljeni način.
Svi posjetitelji imati će priliku kupiti i časopis o beskućnicima Ulične svjetiljke, cijena mu je osam kuna od čega polovica iznosa ide prodavačima, inače korisnicima prihvatilišta, a druga polovica za tiskanje novog broja.
Na štandu udruge MoSt moći će se kupiti majice Akcije A DI SI TI?! te jedinstveni kalendar za 2014. godinu u kojem su navedeni svi međunarodni, svjetski, europski , nacionalni  i splitski važni datumi. Inače, akciju su podržali Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP Split i ENEL Computers, a Grad Split je besplatno dopustio korištenje javne površine.
Ovom akcijom  Udruga  MoSt nastavlja svoje kontinuirano bavljenje programima Posebni odgojni postupak, Program skrbi i brige za beskućnice/ke te Promocija volonterskog rada mladih, i od 2012. godine program Centar znanja za društveno uključivanje i smanjenje siromaštva.