Na Poljudu predstavljena knjiga "Naš Hajduk"

Na Poljudu podno sjeveroistočne tribine održana je promocija knjige Naš Hajduk - borba navijača za klub. Promociji su prisustvovali predstavnici Našeg Hajduka, Torcide, urednik knjige Damir Šarac te Vedran Barbarić, prodekan Filozofskog fakulteta u Splitu.

-       Knjiga prati borbu navijača za Hajduk koja se odvijala posljednjih 12 godina. Od stasavanja ultras mentaliteta, prve peticije Mi bi tili velikog Hajduka, pa preko bojkota derbija, borbe za Kodeks i sve do skupštine na Gripama kojoj su uvertira bili Žuti Peristil i ovce na Poljudu. Zatim je u drugom dijelu prepričan period od osnivanja Našeg Hajduka, prvih demokratskih izbora pa do značajnih događaja novijih datuma poput prosvjeda na Rivi, Zakona o sportu i trenutka u kojem navijači od 2016. godine mogu reći – Hajduk je naš, kazao je predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

Knjiga je izdana u ograničenom izdanju od 1000 tvrdo ukoričenih komada, na 308 stranica obogaćenih sa 175 fotografija, a prolog potpisuje Damir Petranović.

-       Ove stranice svjedoče kako je Naš Hajduk nastajao iz nekoliko faza i nekoliko projekata, ali i iz upornog razmišljanja, dugih razgovora, analiza te konzultacija s rijetkim stručnjacima koji su željeli pomoći u rovovskoj borbi za Hajduk. Knjiga Naš Hajduk svojevrsni je putopis navijača Hajduka kroz Hrvatsku nogometno-političku zbilju i podsjetnik na borbu navijača kako bi Hajduk ostao naš za sva vrimena, istaknuo je Damir Šarac.

Knjiga je posvećena svima Onima. Onima koji su počeli. Onima koji su nastavili. Onima koji će nastaviti.

Primjerak knjige Naš Hajduk – borba navijača za klub možete naručiti na web stranici knjiga.nashajduk.hr.