Otvaranje parka Za sva vrimena: Tisuće ostavile trag na Poljudu zauvijek

Deset godina od osnivanja Našeg Hajduka i pet godina od početka projekta Za sva vrimena došao je trenutak koji će pamtiti generacije - otvaranje parka Za sva vrimena.

 

Prije utakmice s kazahstanskim Tobolom brojni navijači okupili su se podno zapadne tribine uz spomenike hajdučkim ikonama Bernardu Vukasu i Frani Matošiću te svojevrsnog spomenika svih navijačima Bijelih - parka Za sva vrimena.  

 

  • Drago nam je napokon vidjeti navijače na Poljudu i drago nam je da naš Park otvaramo kako je i jedino moguće, uz navijače, ovim riječima otvorena je svečanost otvorenja parka Za sva vrimena. 
     

Na samom početku navijačima i donatorima obratio se Toni Baletić, predsjednik Našeg Hajduka i prisjetio se potpisivanja ugovora na Pjaci i koliko je postignuto od tog trenutka.

  • Mislim da smo tada svi, povezani bogatom poviješću, vezani neraskidivim emocijama, znali da možemo i da ćemo doći do ovoga dana danas kad ćemo opet biti okupljeni, i mladi i stari, iz svih kvartova Splita, iz svih mista i gradova Dalmacije, Hrvatske, cijele Europe i svijeta. I to baš u Parku koji simbolizira nas put, od Pjace 1950. godine, kroz sve godine, pobjede i poraze, do Pjace 2016. godine i 2021. godine kada sva već upisana imena i ona koja ce tek biti upisana govore samo jedno Hajduk je naš i Hajduk je za sva vrimena, emotivno je zaključio Baletić.

U polusatnom programu prisjetili su se navijači puta od svečanosti na Pjaci iz 2016. godine pa sve do današnjeg trenutka i svečanog otvaranja Parka.

Navijačima su se uživo obratili voditelj projekta otkupa Tomislav Mikulić, autori idejnog rješenja parka Ozana Ursić i Vedran Kasap te putem videopriloga bivši Hajduka igrač Mario Pašalić, Jadranka Beara, supruga golmanske legende Hajduka te 12-godišnji navijač Hajduka iz Petrinje Roko Marđetko.

Također, važnost svakog imena u Parku i svakog navijača Hajduk u svom govoru istaknuo je Luka Domikulić, tajnik Našeg Hajduka. 
 

Foto : MAJA PRGOMET

&;