Ove subote šalje se poruka protiv bušenja Jadrana zbog nafte

U sklopu kampanje S.O.S. za Jadran nevladine organizacije Greenpeace Hrvatska, Sunce, WWF Adria, Zelena akcija, Zelena Istra, Žmergo i BIOM organiziraju Dan akcije protiv bušenja Jadrana zbog nafte – 11.7.2015.

Dan akcije organiziramo u više hrvatskih gradova, a Akcija će u Splitu biti održana u subotu 11.07. od 10 do 11.30 sati na zapadnom dijelu Rive (na dnu Marmontove ulice) gdje ćemo građankama i građanima na neformalan način omogućiti da izraze svoje protivljenje štetnom projektu bušenja nafte u Jadranu.

Pozivamo sve građanke i građane, javne osobe i organizacije civilnog društva da nam se pridruže kako bi zajedno pokazali da protivljenje ovom štetnom projektu iz dana u dan sve više raste te da nećemo odustati od obrane našeg zajedničkog blaga.

Očito je kako ni sadašnja ni buduća vlada neće biti u stanju zaštititi Jadran, već ignorirajući glas javnosti, naše najvrjednije blago žele predati u ruke naftnim korporacijama, čime nanose štetu ljudima, okolišu i državi.

Vlada se priprema na potpisivanje ugovora s naftnim kompanijama, no borba za očuvanje Jadranskog mora od naftnog zagađenja ne prestaje. Vrijeme je da građanke i građani preuzmu odgovornost i pokažu da se njihov glas ne smije gaziti. Sada je na nama da zaštitimo Jadran!

Cilj kampanje S.O.S. za Jadran je očuvati cijeli Jadran od naftnog zagađenja, ne samo zaustavljanjem planiranih aktivnosti u Hrvatskoj, već i ubrzanim privođenjem kraju postojeće proizvodnje na talijanskoj strani.

Više informacija o akciji možete pronaći na.
www.soszajadran.hr
i
www.facebook.com/soszajadran