Ovog tjedna na Adventu u Splitu "kliknimo" na izvrstan kulturni, dječji i gastro program

 

Advent u Splitu, pod sloganom „Kliknimo na Advent”, u novom tjednu donosi pregršt kulturnih i dječjih programa te obilje gastronomske ponude. Na taj način baš svatko može „kliknuti” uživo ili putem digitalnih kanala s programom koji ga najviše zanima.

„Kliknimo na kulturu

Prokulturin Klub prijatelja šansone, kao i svakog utorka tijekom prosinca, s početkom u 18 sati upriličit će tematsku slušaonicu „Buon Natale - Božić uz talijansku canzonu”. Građani će je moći pratiti preko prijenosa uživo na internetu. Otvorenje izložbe „Splitska grafička a(u)ra” na rasporedu je u utorak, 7. prosinca u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji.

Muzej grada Splita 8. prosinca imat će video prezentaciju sadnje pšenice ususret svetoj Luciji, a u četvrtak, 9. prosinca u 12 sati, u gotičkoj dvorani Muzeja održat će se prezentacija kataloga izložbe Judita 500. Svi željni dobrog filma, istog dana u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika s početkom u 18 sati mogu pogledati film „ArtQuake”. U galeriji Kula u petak od 10 sati organizirano je vođenje kroz izložbu Richarda Deacona, a građani još jednom imaju priliku za posjet crkvici sv. Jere i pustinjački stan na Marjanu u organizaciji Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika od 12 do 14 sati.

Književna večer uz Miru Gavrana na rasporedu je u petak u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji, dok će se u subotu, 11. prosinca s početkom u 11 sati, u Muzeju grada Splita održati Koncert trogirskih glazbenika: Adventski recital, u organizaciji Turističke zajednice grada Splita. U isto vrijeme počinje i „Jedinstveni Božić s Jedinstvom”. KUD Jedinstvo će tada ponovno kolendavati Peristilom, Vestibulom, Pjacom, Voćnim trgom i Trgom Gaje Bulata.

Svakog dana u večernjim satima u četiri ugostiteljske zone - Perivoj, Cornaro, Imaginarium Zvončac i Mertojak, na rasporedu su koncerti, a detalje doznajte na njihovim službenim stranicama.

„Kliknimo na igru”

Sveti Nikola posjetit će splitske mališane u ugostiteljskoj zoni Mertojak u utorak s početkom u 17 sati, a pripremljen je i program nastupa splitskih klubova. Na Mertojaku mališane kroz tjedan očekuje druženje s Batmanom, Spidermenom i ostalim junacima. Postavljeno je i dječje kino u organizaciji Slobodne Dalmacije, u petak stiže i Djed Božićnjak s vilenjacima, a u subotu Klaun Šarenko priprema poseban show. Pisanjem pisama u boci Djedu Božićnjaku, u Hrvatskom pomorskom muzeju počinje ciklus dječjih radionica koji traje do 4. siječnja. Prva je na rasporedu u četvrtak, 9. prosinca od 17 do 19 sati. U nedjelju, ususret svetoj Luciji, na Mertojaku će se od 12 do 14 sati djeca kroz prigodni program upoznati sa životom te svetice.

„Kliknimo na gastro”

Uz delicije koje splitski ugostitelji svakodnevno pripremaju na adventskim kućicama u četiri ugostiteljske zone, svakog četvrtka održava se manifestacija „Blagdani splitskih restorana”. U Adriatic sushi&oyster baru, Artičoku, Bajamontiju, Brasserie on 7, Chops Grillu, Corto Malteseu, Cvita hotel restoranu, Dujkinom dvoru, Noiru, Noštromu, Pandora Greenboxu, Pinku fish&wine, SidiBaru, Šugu te Zinfandel Food&Wine baru, posjetitelji mogu po promotivnim cijenama uživati u blagdanskom meniju od tri slijeda s čašom vina.

Naposljetku, u nedjelju 12. prosinca s početkom u 12:30 sati, građani će preko interneta moći pratiti treću nedjelju Gastroadventa u Splitu, uz pršut kao zvijezdu ovogodišnje manifestacije.

Najnovije informacije o manifestaciji i aktivnostima pratite na web stranici Turističke zajednice Grada Splita, Facebook stranici Visit Split, Twitteru, Instagramu i YouTube kanalu.