Poznati kandidati za Hajdučku zajednicu

Objavljen je poziv na skupštinu Našeg Hajduka koja će se održati 14. kolovoza u 12 sati u amfiteatru Doma mladih, a na kojoj će biti predstavljeni kandidati za redovne članove Hajdučke zajednice.

Hajdučka zajednica pripremno je tijelo za buduće kandidate za Nadzorni odbor Hajduka koje ima i savjetodavnu ulogu te njeni članovi svojim poslovnim kontaktima, iskustvom i znanjem stoje na raspolaganju klubu.

Predloženi kandidati za Hajdučku zajednicu su: Zvonimir Akrap (OTP banka, član Uprave), Toni Bartulović (Centaurus, direktor i suvlasnik), Roberto Bitunjac (Sberbank d.d., član Uprave), Branimir Britvić (Erste banka, direktor financijskih tržišta), Damir Dominiković (Henkel Croatia d.o.o., direktor prodaje za Hrvatsku i Sloveniju), Goran Jujnović Lučić (Odvjetničko društvo Jujnović Lučić Marković, partner), Goran Krizmanić (CFAO grupa, član Uprave), Renato Miočić (SUB ROSA Grupacija, vlasnik i predsjednik Uprave), Ivan Ostojić (Wustenrot stambena štedionica d.d., član Uprave), Aljoša Pavelin (PBM Grupa, glavni izvršni direktor), Mario Pavić (Tankerska plovidba d.d., predsjednik Uprave) i Mijo Pašalić (Apfel d.o.o., vlasnik i predsjednik Uprave).

  • Dvije godine radimo na Zajednici. Napravili smo opsežnu analizu svjetskih i europskih klubova i njihovih iskustava. Razgovarali smo sa članovima, slali javne pozive, primali i analizirali prijedloge. Dobiveno rješenje smo predložili na Glavnoj skupštini dioničara Hajduka te je u travnju ono postalo i dijelom Statuta kluba. Zatim smo krenuli u proces selekcije i razgovora s kandidatima. Dio kandidata se i javio na javni poziv, a dio smo selektirali i kontaktirali direktno, objasnio je tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić.

U procesu odabira kandidata vodilo se prije svega poslovnim iskustvom upravljanja ili nadziranja unutar većih sustava. Također, iznimno važnim smatralo se da se radi o navijaču Hajduka koji interese Kluba smatra prioritetom ispred svojih osobnih i poslovnih interesa, a koji je ostvario besprijekornu karijeru te nije bio akterom javnih afera bilo kojeg tipa, nije politički aktivan niti se ranije politički angažirao. Redovni članovi Hajdučke zajednice svojim karakterom nužno odgovaraju ulozi Hajdučke zajednice i okvirima u kojima djeluje.

Osim spomenutih redovnih članova, Hajdučku zajednicu čine i predstavnici najvećih dioničara Grada Splita i Našeg Hajduka. Tijelo će se u budućnosti popunjavati novim članovima koje će Hajdučka zajednica predlagati samostalno, a potvrđivat će ih članovi na skupštini.

  • Hvala svim kandidatima koji su sudjelovali u selekciji, posebno onima koji su odlučili svoje znanje, iskustvo i vrijeme staviti na raspolaganje Hajduku. Također, hvala i svim članovima i različitim stručnjacima koji su skupa s nama sudjelovali i svojim komentarima i prijedlozima doprinijeli cijelom procesu. Drago nam je što ćemo uskoro imati priliku predstaviti kandidate i uživo na Skupštini, zaključio je Domikulić.

Detalje o kandidatima saznajte na https://nashajduk.hr/pogledaj-predlozene-kandidate-za-hajducku-zajednicu/.

Prijave za sudjelovanje na redovnoj skupštini traju do 10. kolovoza u 23:59, a prijaviti se može slanjem imena, prezimena i članskog broja na email skupstina@nashajduk.hr.

Cijeli tekst poziva pronađite na https://nashajduk.hr/poziv-na-redovnu-skupstinu-naseg-hajduka/