Predstavljen službeni Hajdukov kalendar za 2023. godinu

U “Kući jezika i kulture Peristil” održana je svečana promocija službenog kalendara HNK Hajduka za nadolazeću 2023. godinu.

Službeni kalendar je svojim sadržajem bitno drugačiji nego prijašnjih godina, “Jer Hajduk je ono što me čini sretnim” svoju je inspiraciju pronašao u odabranim fotografijama odnosno trenucima koji su obiželjili aktualnu i prošlu sezonu. Cilj je bio pokazati hajdučke emocije kroz ukupno 12 fotografija (izabrano je 12 fotografija poznatih fotografa – Roberta Matića, Mira Gabele,  Toma Dubraveca, Ante Čizmića i Joška Ponoša. ) koje su ekipa iz kreativnog studia Kazinoti&Komenda pretvorili u digitalna umjetnička djela.

Promocija kalendara, osim što donosi posebne trenutke s terena, otvara mogućnosti sudjelovanja svakog pojedinca u humanitarnoj akciji doniranja sredstava za “Centar za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI”.

Kako bi ovaj projekt dobio svoju humanitarnu notu, fotografije s kalendara prenijeli smo na umjetničko platno, a svi zainteresirani moći će se natjecati u aukciji slika preko stranice aukcije.hr.  Sva prikupljena sredstva bit će donirana Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u suradnji s našom humanitarnom udrugom Bilo srce. – zaključila je Marinka Akrap članica Uprave HNK Hajduk.

Fotografije s kalendara izložene su na umjetničkom platnu kao izložba koja nosi humanitarni karakter uoči nadolazećih blagdana a u ime samog centra Juraj Bonači okupljenim se obratila ravnateljica centra Snježana Čotić koja je istaknula:

Druženju na Peristilu pridružili su se i igrači Nikola Kalinić, Stefan Simić i Emir Sahiti , a okupljenje je izvođenjem hajdučkih pjesama zabavljala glazbenica Danira Ipavec (piano).

Od danas kalendar je u prodaji u Hajdukovim Fan shopovima (Poljud, TC Joker, Makarska), na Hajdukovom webshopu te na adventskim kućicama na Rivi i Starom placu. Od sutra kalnedar će biti u prodaji i u poslovnicama našeg partera i sponzora tvrtke Tommy. 

FOTO: Luka Mladinić