Split parking poziva stanovnike Bačvica na javnu tribinu o parkingu u njihovom kotaru

Gradska tvrtka Split parking u suradnji s gradskim kotarom Bačvice organizira javnu tribinu “Stanari ispred svih“ na temu prometa u mirovanju na području Bačvica. Tribina će se održati u srijedu, 11. travnja 2018. s početkom u 18 sati u prostorijama kotara Bačvice (Viška 7).

Na tribini će biti predstavljeni rezultati odrađene analize postojećih i potencijalnih parkirnih kapaciteta, procjena broja vozila u kotaru, kao i podaci o zauzetosti parkirnih mjesta prikupljeni putem novopostavljenih senzora i aplikacije Smart Split parking. Također, predstavnici splitskog komunalnog poduzeća  prikazat će i rezultate provedene terenske ankete sa stanovnicima Bačvica na temu parkinga u tom kotaru. Cilj ove tribine je predložiti moguća rješenja koja će olakšati problem nedostatka parkirnih mjesta koji je u ovom kotaru posebno izražen u večernjim satima, vikendom i za vrijeme turističke sezone. Problem se odnosi na cijeli grad, no svaki kvart ima specifične situacije i probleme s kojima se susreće s čime su najbolje upoznati upravo stanari. 

U Splitu ima 92.000 registriranih vozila te oko 25.000 legalnih parkirnih mjesta, a 7000 je pod naplatom. Stoga, uz gradnju novih parkirnih mjesta, Smart Split parking aplikaciju koja omogućava maksimalno iskorištavanje postojećih kapaciteta te druga smart city rješenja koja su u planu, Split parking razmišlja i o novom modelu naplate koji bi štitio stanovnike kotara u odnosu na ostale korisnike.

- Pozivamo zato sve stanovnike Bačvica da prisustvuju tribini i poslušaju ponuđena rješenja, postave pitanja, ali i daju svoje prijedloge kako bismo zajedno pronašli najoptimalnije rješenje. Nakon Bačvica, slične tribine bit će održane i u drugim kotarevima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, poručuju iz Split parkinga.