Split petkom donira hranu online

#DonirajHranuOnline dobrotvorna je akcija koja se provodi svaki petak u studenom i prosincu s ciljem online prikupljanja večera za donaciju splitskom Prihvatilištu za beskućnike.

Akcija #DonirajHranuOnline potaknuta je tradicijom doniranja večera Prihvatilištu koja je našim sugrađanima dobro poznata i u koju su mnogi već bili uključeni. Ipak, kako danas rijetko imamo dovoljno vremena za napraviti sve što bismo htjeli, u servisu dobartek.hr rodila se zamisao da se Splitu omogući online doniranje večera i tako ovoj tradiciji, u suradnji s udrugom MoSt, osigura nova, digitalna dimenzija.

Kako #DonirajHranuOnline funkcionira? Jednako kao i kad sebi naručujemo hranu preko servisa dobartek.hr. Svi koji žele donirati večeru mogu posjetiti stranicu www.dobartek.hr/doniraj-hranu-online svaki petak u studenom i prosincu te odabrati jedno ili više ponuđenih jela iz restorana ST Spiza, koji je restoran-partner ove akcije, te ih dodati u narudžbu i tako donirati. Plaćanje doniranih večera moguće je online ili gotovinom dostavljaču. Cilj je svaki petak prikupiti 35 jela, prema kapacitetu Prihvatilišta, a restoran ST Spiza dostavit će jela prikupljena tijekom dana u uobičajeno vrijeme večere u Prihvatilište.

Vjerujemo da će akcija #DonirajHranuOnline potaknuti što veći broj naših sugrađana na uključivanje u pomaganje zajednici, a završetak akcije dobartek.hr obilježit će sudjelovanjem na tradicionalnom humanitarnom buvljaku u organizaciji udruge MoSt 15.12.2018.

Datumi provođenja akcije #DonirajHranuOnline: 2.11., 9.11., 16.11., 23.11., 30.11., 7.12. i 14.12.