Splitski izviđači i HNK - Slavoniji

U četvrtak 22. svibnja na trgu pred splitskim Kazalištem održat će se akcija prikupljanja humanitarne pomoći za postradale u poplavama u Slavoniji. Od 10 do 13h, te od 18 – 20h djelatnici Hrvatskog narodnog kazališta Split i volonteri Splitskog skautskog zbora prikupljat će pomoć od građana. Tom se akcijom HNK Split pridružuje akciji Splitski izviđači – Slavoniji koju Splitski skautski zbor vodi od ponedjeljka. Prvu pošiljku prikupljene pomoći izviđači su jutros donijeli u Slavoniju, a tamošnji izviđači dostavljaju je izravno nastradalima.

Pored četiri mjesta na kojima skauti prikupljaju pomoć građani tako sutra mogu svoje donacije donijeti na Trg Gaje Bulata i predati kazališnim umjetnicima i djelatnicima koji će ih tamo zaprimati.

U ovom trenutku najpotrebniji i najurgentnije traženi materijali su flaširana voda, gumene sanitarne rukavice, jednokratne maske za lice, dječja hrana i potrepštine, a posebno miniwash uređaji, kao i one za isušivanje vlage.

Cjelovit popis preporučenih materijala za doniranje:

FLAŠIRANA VODA – NAJVAŽNIJE!

BEBE I DJECAkašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.dječja robica

HRANA - Sve što nije lako kvarljivo i ima duži rok uporabe (Ne donositi slane grickalice!): konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), hrana u tetrapaku, hrana u boci, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za dijabetičare, hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade.

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć – materijali za prvu pomoć, molimo da bude sortirano asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.

TEKSTIL – Sve može i nošeno ili upotrijebljeno, ali čisto! Donje rublje i čarape su najpotrebniji, deke – pokrivači, ručnici

NEPROPUSNA I TOPLA OBUĆA

OPREMA ZA ČIŠĆENJE: preparati za čišćenje, pribor za čišćenje, rukavice i sl…

OSTALO: kartonske kutije za pakovanje, ljepljive (široke) boston-trake